FC Den Bosch verslaat Excelsior'31 ondanks vroege rode kaart en bereikt kwartfinale KNVB-beker

15 december 2015 om 22:55 • Aangepast 21 november 2020 om 14:04
FC Den Bosch heeft dinsdagavond de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt door hoofdklasser Excelsior'31 te verslaan. In het Overijsselse Rijssen werd het 1-3 in het voordeel van de ploeg van trainer René van Eck.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

De Bossche cupfighter kwam na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Vykintas Slivka maar moest vijf minuten later een flinke tegenvaller incasseren. Doelman Kees Heemskerk werd met rood van het veld gestuurd voor het neerhalen van de doorgebroken Hakim Ezafzafi net buiten het strafschopgebied.

Verdediger Dylan Vosskuhler zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker maar Excelsior '31 kon niet zorgen voor een stunt. Vanuit een penalty die werd benut door Furghill Zeldenrust kwam FC Den Bosch weer op voorsprong. Tim Hofstede bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd met het hoofd op 1-3.

‘Weet niet wat ik moet zeggen’Bradley van der Meer beleefde de avond van zijn leven. De derde keeper van FC Den Bosch speelde vorig seizoen nog bij de amateurs van Alexandria en moest noodgedwongen invallen. "Wat een avond. Ik ben zo blij, ik weet niet wat ik moet zeggen."

Furghill Zeldenrust was blij dat FC Den Bosch karakter wist te tonen na de onverwachte achterstand en de rode kant. "Het was echt heel zwaar vandaag. Maar met met snelheid kon ik voor problemen zorgen bij Excelsior'31. Daarom maak je die extra kilometers. Zo vaak heb je niet de kans om de kwartfinale van de KNVB-beker te bereiken en dat is nu eindelijk gelukt."
Eerste Brabantse ploeg die door isDoor de winst bereikt FC Den Bosch als eerste Brabantse ploeg de kwartfinale van de KNVB-beker. Ook PSV, Willem II en Kozakken Boys uit Werkendam kunnen de kwartfinale van het bekertoernooi bereiken.