Acht nieuwe Klebsiella-besmettingen in ziekenhuis Den Bosch, afdelingen gesloten

15 december 2015 om 23:44
nl
Nog eens acht patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch blijken drager te zijn van de Klebsiella-bacterie. Dat blijkt uit onderzoek van het ziekenhuis. Eerder werd al bekend dat acht patiënten de multiresistente darmbacterie bij zich dragen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Na de ontdekking besloot het Jeroen Bosch Ziekenhuis verder onderzoek te doen. Geen van de acht nieuwe patiënten heeft een infectie. Opmerkelijk is dat er geen relatie is tussen deze patiënten.
ZIE OOK: Klebsiella-besmetting in ziekenhuis Den Bosch: opnamestop en onderzoek bij patiënten
Het ziekenhuis zet het onderzoek voort en zo nodig worden verdere maatregelen genomen.
Opnamestop voor aantal verpleegafdelingenHet ziekenhuis heeft dinsdag een opnamestop afgekondigd voor een aantal verpleegafdelingen. Patiënten die woensdag opgenomen zouden worden, zijn persoonlijk gebeld dat hun opname niet doorgaat.
Voor de poliklinische patiënten van deze specialismen, geldt de opnamestop niet. Zij kunnen  woensdag gewoon naar het ziekenhuis komen. Ook alle andere patiënten kunnen woensdag in het ziekenhuis terecht.
Klebsiella-bacterieDe bacterie is op zich ongevaarlijk. Mensen kunnen drager zijn zonder er last van te hebben. Bij verzwakte mensen kan de Klebsiella-bacterie infecties veroorzaken. In Nederland komt de multiresistente Klebsiella pneumoniae weinig voor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.