Dani (12) uit Den Bosch verloor zijn linkerhand door illegaal vuurwerk: ‘Ik wou die knal horen’

16 december 2015 om 10:38
nl
"Ik draaide nog weg, maar ik was te laat.” De twaalfjarige Dani uit Den Bosch verloor in november zijn linkerhand door een illegale Cobra. In Opsporing Verzocht deed hij dinsdagavond zijn verhaal. “Ik had het nooit gedaan als ik wist wat er kon gebeuren.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Op de Veldwijkstraat in Den Bosch ging het zaterdagavond 7 november gruwelijk mis. Dani wilde een Cobra die hij had gekregen maar al te graag afsteken. Het lontje was echter korter dan normaal. Hij raakte uiteindelijk zijn hele linkerhand kwijt.
ZIE OOK: Vuurwerkongeluk waarbij jongen hand verloor schokt burgemeester Rombouts: 'Ouders moeten opletten
'Vuurwerk is nu niet meer zo leuk'In Opsporing Verzocht legt Dani zelf uit dat hij een grote vuurwerkfan was. “Ik was helemaal gek van vuurwerk. Mijn oom heeft ook een eigen vuurwerkwinkel. Dat vond ik heel leuk, maar nu is het niet meer zo leuk.”  
Terugkijken? Dani vertelt zelf zijn verhaal in Opsporing Verzocht [Uitzending Gemist, vanaf 33:53]
De Cobra kreeg Dani niet van zijn oom, maar van een 16-jarige jongen. “Ik wilde die Cobra maar al te graag afsteken. Ik wou die knal horen. Maar ik dacht er niet bij na.”
‘Nee mama, mijn hand is eraf’En dat ging mis. De moeder van Dani kan het zich als de dag van gisteren herinneren. “We zijn toen met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Daar zeiden ze al meteen dat het erger was dan we dachten. Ze raadden ons aan om niets te zeggen.”
ZIE OOK: Burgemeester betuigt medeleven met 12-jarig slachtoffertje vuurwerkongeluk Den Bosch
In het ziekenhuis probeerde zijn moeder Dani gerust te stellen. “Het komt allemaal wel goed jongen", zei ik maar Dani wilde daar niets van weten. Hij zei: ‘Nee mama, het komt niet goed, mijn hand is eraf’.” Dani is die avond uren geopereerd. Later volgden nog twee operaties maar zijn hand is hij voorgoed kwijt.”  
Leverancier gezochtDe politie wil weten van wie het 16-jarige vriendje de cobra heeft gekocht. Op basis van de informatie die hij gaf, heeft de politie zoekingen gedaan, maar daarbij is geen vuurwerk gevonden.
ZIE OOK: ''Alleen nog vel over', tiener opgepakt voor gruwelijk vuurwerkongeluk waarbij 12-jarige hand verloor
De 16-jarige jongen zal zich wel moeten verantwoorden voor de rechter want wat hij gedaan heeft, is strafbaar. In Nederland is het kopen en afsteken van illegaal vuurwerk verboden.
Mogelijk gevaarlijke vuurwerkpartij  De politie wil graag weten wie de aanbieder van de Cobra is geweest. Alle informatie is zeer welkom, want de kans bestaat dat alle cobra's uit deze specifieke partij te korte lonten hebben.
Informatie kan worden doorgegeven op het telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.