'Zuipfeest' in zwembad Den Bosch maakt tongen los: 'Je zou zelfs kunnen verdrinken!'

DEN BOSCH - Het leek zo onschuldig, een zwemfeest 'Aquavaganza' in het Sportiom zwembad in Den Bosch, speciaal voor studenten. Maar het discozwemmen voor jongvolwassenen liep vorige week zaterdag ietwat uit de hand. De Telegraaf maakte een reportage die op internet flink wat verontwaardiging oproept.


De tongen in het zwembad gingen los, maar die op social media ook. “Jezus Christus, hoe stom kun je eigenlijk zijn om zo te zuipen in een heet zwembad?”, plaatst Tamara de Jonge op de Facebookpagina van de Telegraaf. “Dat het überhaupt mag? Je zou zelfs kunnen verdrinken.”


Gat in hoofd
In de reportage Handhavers is te zien hoe een meisje op haar hoofd valt en in een plasje bloed op de grond ligt. Beveiligers helpen haar het zwembad uit, terwijl ze uitroept dat ze het koud heeft. Het meisje heeft een gat in haar hoofd en mag het zwembad niet meer in.


Een jongen trekt bij meisjes bikinihesjes omhoog en krijgt op zijn donder van het personeel. Hij krijgt een laatste waarschuwing. “Waarom is hij niet even gecorrigeerd door vrienden van de desbetreffende dames?”, aldus Shaun Roth. “En dan gewoon nog een waarschuwing krijgen. Gewoon meteen eruit smijten of de politie inschakelen.”

Aquavaganza
Het is al de vijfde keer dat het feest genaamd 'Aquavaganza' wordt georganiseerd. Eerder vonden er ook edities plaats in de Tongelreep in Eindhoven. 'We verklappen nog niet wat we gaan doen, maar vergeet je zwemspullen niet!' staat te lezen op de Facebookpagina van de laatste editie van het feestje.

Reactie zwembad
Het Sportiom laat weten de beelden 'heftig' te vinden, maar nuanceert ook: "Hoe treurig ook, zo gaat het er op heel veel feestjes aan toe." Het zwembad laat weten dat de organisatie van het feest het bad afgehuurd heeft, en zelf de beveiliging heeft geregeld.

"Er zijn heel veel afspraken over de beveiliging gemaakt, en er zijn heel veel veiligheidsmaatregelen genomen" laat een woordvoerder aan Omroep Brabant weten. "Het beveiligingsteam heeft heel goed gehandeld, zoals in het filmpje ook te zien is."

Vertekend beeld
De organisatie laat weten dat de reportage een vertekend beeld geeft van de avond. "Ze laten alleen de meest vergaande incidenten zien. Het is niet representatief voor de hele avond" aldus Jelle Teusink van Aquavaganza.

Op het feest waren in totaal 731 bezoekers.