Darter Michael van Gerwen wil het klooster in

16 december 2015 om 08:05
nl
In een interview met de Duitse krant 'Der Spiegel' is darter Michael van Gerwen bijzonder openhartig. Zo vertelt hij over pesters in zijn jeugd, zijn kansen op de wereldtitel en zijn ambitie om het klooster in te gaan. "Ik wil Duits leren."
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Dat laatste heeft alles te maken met het spraakinstituut in Vught dat door nonnen wordt geleid. Van Gerwen wil daar in korte tijd een vreemde taal leren. "Veel Nederlandse sporters en prominenten gaan daarheen. Ik wil daar mijn Duits verbeteren, omdat die taal steeds belangrijker wordt in de dartsport."
PestenDe Gemondenaar vertelt in het interview ook over zijn jeugd. "Ik werd gepest, omdat ik dik was. Dat heeft mij zwaar geraakt. Het enige wat ik kon doen is van mij af slaan om respect te winnen. Nu weet ik dat geweld niet de oplossing is. Maar toch, ik werd met rust gelaten."
Van Gerwen vertelt hoe hij met darten begon. Elke zaterdag stond hij in het café pijlen te gooien. "Mijn vrienden hebben mij toen uitgelachen en lol over het darten gemaakt, maar nu ben ik de laatste die lacht."
KostenZijn ouders hebben altijd hard gewerkt hebben om hun zoon te laten darten. "Niet dat darten een hele dure sport is. Je hebt maar drie pijlen nodig en een outfit. De kosten zitten hem in het reizen naar toernooien. Toen ik die ging winnen, kwamen ook de eerste sponsoren."
Inmiddels hoeft Van Gerwen zich weinig zorgen om zijn portemonnee te maken. "Dat is waar", zegt hij daarover. "Ik heb twee miljoen pond gewonnen door mijn zeges. En dat voor een 26-jarige die voor tegelzetter heeft geleerd."
WereldtitelVrijdag begint het gevecht om de wereldtitel. Michael van Gerwen won twee jaar geleden en wil de titel graag terug. "Mijn kansen zijn goed. Ik speel nu drieënhalf jaar op zeer hoog niveau en voer al twee jaar de wereldranglijst aan. Mijn grootste concurrenten zijn Phil Taylor en Gary Anderson. Laatstgenoemde versloeg ik in de spannende finale van het Europees kampioenschap. Hij heeft het zwaar en dat moet ik benutten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.