Voormalig topman woningcorporatie Leystromen in Rijen krijgt 4,5 ton bij ontslag

16 december 2015 om 13:23
nl
Voormalig topman Hans Hulsbosch van woningstichting Leystromen in Rijen heeft een ontslagvergoeding van 450.000 euro meegekregen. Dat heeft de rechter bepaald. Ook kreeg hij na zijn ontslag nog ruim twee jaar doorbetaald als ‘adviseur’. In totaal ontving Hulsbosch zo nog 650.000 euro van zijn voormalig werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Z.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Volgens RTL dwong de rechter de corporatie tot het betalen van de ontslagvergoeding van 450.000 euro. Leystromen bood de voormalig topman de wettelijk maximale ontslagvergoeding van 75.000 euro. Maar hier ging de rechter niet mee akkoord.
Op een zijspoorHulsbosch werd in 2011 op een zijspoor gezet. De woningcorporatie zat toen in een bestuurscrisis. De topman bleef echter als ‘adviseur’ van de raad van toezicht op de loonlijst staan.
Vorig jaar wilden toezichthouders volgens RTL van de dure adviseur af. Tegen RTL noemt de voorzitter van de raad van toezicht het ‘vreselijk sneu’ dat Leystromen het bedrag moest betalen. Volgens hem is dit met ‘pijn in het hart’ gebeurd. Hulsbosch tot zijn pensioen doorbetalen als adviseur zou volgens hem echter nog duurder zijn geweest.
'Wilde dolgraag doorwerken'Ex-topman Hulsbosch bevestigt de vertrekregeling tegen RTL. Hij benadrukt dat de rechter hem in het gelijk heeft gesteld. Hij had ‘dolgraag willen doorwerken’.
Leystromen ontstond op 1 januari 2011 na het samengaan van woonstichting Stromenland uit Oisterwijk en woonstichting Leyakkers uit Rijen. Leystromen beheert ongeveer 9.500 woningen in de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.