Referendum over stadhuisplannen in Tilburg gaat door: 'Ik ben tevreden en trots'

16 december 2015 om 13:39
nl
Tilburg kan zich gaan opmaken voor een referendum over de stadhuiskwestie. Daarvoor moesten voor 15 december middernacht 8400 handtekeningen worden opgehaald en dat aantal is royaal gehaald.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Frans van Aarle van Lokaal Tilburg, een van de drijvende krachten achter het referendum, is woensdagochtend een tevreden man. “We hebben het aantal royaal gehaald. Het zijn er ongeveer 10.000 geworden”, aldus een blije Van Aarle. “Het geeft een tevreden gevoel. Ik ben trots dat we gezorgd hebben voor het eerste referendum waar vanuit de stad initiatief voor is genomen.”

Kwaliteit boven kwantiteit
Het referendum gaat niet over de komst van de Primark of het tegenhouden van renovatie van het stadhuis, maar wel over de manier waarop dat gebeurt. “Ik vind dat er geen winkels bijgebouwd moeten worden als er in de binnenstad zoveel leegstand is. Kwaliteit moet boven kwantiteit gaan. Er moet meer beleving en groen komen in het centrum en bovendien moet de cultuurhistorische waarde van het stadhuis behouden blijven”, meent Van Aarle.

Datum
De partij stelde voor het referendum tegelijk te houden met een landelijk referendum van GeenPeil op 6 april. Maar dat is waarschijnlijk net niet haalbaar volgens de regels van de Tilburgse referendumverordening. Die schrijven voor dat een referendum vier maanden na de uitslag wordt gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!