Geen aangifte om fascistische opmerking van Van Son: 'Wie niet kan vergeven, kan niet verder leven'

16 december 2015 om 16:42 • Aangepast 21 november 2020 om 14:03
nl
De kerstgedachte overheerst op het Bossche stadhuis. Met nog een ruime week tot Kerstmis zijn wethouder Jos van Son en Nol Roos van de Bossche Volkspartij toch dichter tot elkaar gekomen. Dinsdagavond noemde Jos van Son het raadslid Nol Roos nog fascistisch. Maar Roos heeft besloten geen aangifte te doen tegen de wethouder.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"We hebben een heel fijn gesprek gehad", vertelt Roos een dag na de opmerking. "Om kwart voor twaalf hebben we het een en ander uitgesproken. En daarbij heeft hij meerdere malen zijn excuses gemaakt." Voor Roos is hiermee de kou uit de lucht en doet hij geen aangifte.
Ook op Twitter maakte Van Son al zijn excuses. 'Soms ligt mijn hart nader dan mijn tong. Sorry Nol’, schreef de wethouder aan het raadslid.

Fascist of fascistischNol Roos werd door Van Son voor fascist of fascistisch uitgemaakt tijdens de gemeenteraad. Dat was tijdens een vergadering over de komst van een azc-referendum.
Maar dit akkefietje is nu dus uitgesproken. "Het was een gesprek van mannen onder elkaar met geen politieke dekking", vertelt Roos. "Het gesprek was dermate fijn dat ik geen aangifte doe. Het is klaar en ik wil er niet meer over praten. Wie niet kan vergeven, kan ook niet verder leven", besluit hij.
Voor meer over de vluchtelingencrisis, zie onze themapagina: omroepbrabant.nl/vluchtelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.