Nu al een recordopbrengst voor Samen voor de Voedselbank: meer dan 17.700 producten opgehaald

16 december 2015 om 18:00
nl
Na negen dagen actievoeren voor de Voedselbank zijn er nu al meer producten opgehaald dan vorig jaar. In 2014 werden er in Brabant 11.851 producten opgehaald. Op dit moment zijn er al meer dan 17.700 producten opgehaald.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Vorig jaar werd er ingezameld op vier vaste inzamellocaties en bij de Karavaan, het mobiele inzamelpunt van Omroep Brabant dat door de hele provincie trekt. Dit jaar trekt diezelfde Karavaan in het rond, maar zijn er ook nog eens 67 vaste inzamelpunten aan het inzamelen.
Het aantal van 17.700 is nog zonder de giften van bedrijven. Die producten zijn dus allemaal ingeleverd door de ‘normale’ Brabander. Vorig jaar werden er in totaal 60.000 producten ingezameld als het cijfer van de bedrijven meegerekend wordt. Dit jaar heeft de actie zich voornamelijk gericht op particuliere Brabanders. Dat komt voornamelijk doordat bedrijven veel vaker structurele afspraken met bedrijven en op die manier hulp en producten bieden.
Nu kan het nog!Een aantal van de 67 locaties is nog volop bezig met inzamelen. Donderdag is de laatste dag dat vrijwel alle locaties nog geopend zijn en de Karavaan nog rondrijdt. Vrijdag wordt de actie afgesloten en wordt de totaalopbrengst bekend gemaakt. Wil je dus nog producten inleveren, dan is donderdag het beste moment om dat te doen. Hier zie je waar dat allemaal kan.
Omroep Brabant is blij dat het zo goed gaat met de actie en dat zo veel provinciegenoten producten doneren. In de centrale opslagloods in Son inmiddels extra mensen aan het werk gezet, studenten transport en logistiek van het ROC Tilburg, om te helpen met het sorteren van de binnenkomende producten en de loods raakte zo vol dat er vijfhonderd extra kratten besteld moesten worden.
De actie volgen of de gebeurtenissen van de afgelopen dagen teruglezen? Dat doe je hier. Alles over de actie Samen voor de Voedselbank, inclusief prachtige, ontroerende verhalen, lees je op omroepbrabant.nl/voedselbank

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.