Door VS gezochte ‘narco-terrorist’ Jeroen van den E. uit Breda opgepakt voor drugssmokkel Colombia

16 december 2015 om 17:13
De Belgische recherche heeft onlangs de 34-jarige Jeroen van den E. opgepakt die door de Verenigde Staten werd gezocht voor drugshandel op grote schaal en financiering van de Colombiaanse terreurorganisatie FARC. Volgens de Amerikaanse DEA is de Bredanaar een belangrijke schakel tussen Nederlandse drugsbendes en de Colombiaanse terreurorganisatie FARC.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat meldt misdaadverslaggever Joris van der Aa van het Gazet van Antwerpen.
Cocaïnehandel en kidnappingenVolgens de DEA, de belangrijkste organisatie voor de bestrijding van illegale drugs, was Van den E. betrokken bij de voorbereidingen om duizenden kilo's Colombiaanse cocaïne naar Nederland te smokkelen. De Amerikaanse autoriteiten verzoeken België om de zogenoemde narco-terrorist uit te leveren.
Jeroen van der E. zou de cocaïne afnemen bij rebellen van een Colombiaanse terreurorganisatie. Deze organisatie financiert de gewapende strijd tegen de Colombiaanse staat met cocaïnehandel en kidnappingen. Justitie verdenkt Van den E. om die reden ook van 'het financieren van een terroristische organisatie'.
Tientallen jaren celstrafMogelijk belandt de Bredanaar voor tientallen jaren achter slot en grendel. Hij ontkent iedere betrokkenheid bij de cocaïnesmokkel en verzet zich samen met advocate Karolien van de Moer tegen zijn uitlevering.
De raadsvrouw was woensdag onbereikbaar voor verder commentaar.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...