'Ze noemen me moordenaar', kaartvriend slachtoffer explosie Thorbeckeplein Breda zit er doorheen

16 december 2015 om 17:35
nl
"Ze noemen me een moordenaar." Ruim een maand na de explosie aan het Thorbeckeplein in Breda zit Deen de Graauw (69) nog steeds in zak en as. Bij de explosie die pal voor zijn huis gebeurde raakte zijn kaartvriend Chris van Esch levensgevaarlijk gewond.
Profielfoto van De Redactie
Geschreven door
De Redactie

De ontploffing van 11 november had een enorme impact in de wijk. Van Esch liep na een kaartavondje bij De Graauw net naar buiten toen er iets ontplofte. Getuigen zagen Chris van Esch (63) zwaargewond naast zijn auto liggen.
'Geen geld meer en auto kwijt'De dag na de ontploffing, tijdens een onderzoek in het huis van De Graauw, dacht de politie explosieven gevonden te hebben. De omgeving werd afgezet en De Graauw werd gearresteerd. Volgens zijn advocaat, Menno Buntsma, is er alleen soda in het huis gevonden. De Graauw werd kort na zijn aanhouding al weer vrijgelaten.
Deen de Graauw zegt sindsdien niks meer gehoord te hebben van justitie en alleen maar ellende te hebben gehad. "Ik heb geen geld meer en ik ben mijn auto kwijt. Mensen schelden me uit en staan voor de deur en noemen me dan moordenaar."
DaderinformatieHet is nog steeds een raadsel hoe de explosie kon gebeuren en of De Graauw hier een rol in had. Hoewel De Graauw is vrijgelaten, betekent dat niet dat hij geen verdachte meer is, zegt het Openbaar Ministerie.
Wel weet het Openbaar Ministerie intussen om wat voor explosief het gaat. De experts hebben direct na de ontploffing monsters kunnen nemen. "Die zijn inmiddels onderzocht", zegt woordvoerder Martine Pilaar. "Om wat voor explosief het gaat, gaan we niet zeggen. Dat is daderinformatie."
Hoe het intussen met Chris van Esch gaat, is niet duidelijk. "Ik heb met niemand contact", zegt zijn kaartvriend Deen de Graauw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.