'Geen cadeaus, maar iets voor de voedselbank', 83-jarige vrouw gaat creatief om met Sinterklaaswens

16 december 2015 om 18:34
nl
Tijdens de actie Samen Voor de Voedselbank kiest Omroep Brabant elke dag een ‘Held van de dag’. De Held van woensdag is mevrouw Martens uit Sint Anthonis. Zij ging op een wel heel bijzondere manier om met een sinterklaaswens die ze mocht doen.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

“Wij moesten een wens doen. En sommige mensen wilden graag een keer uit eten, maar ik wilde graag iets doen voor de Voedselbank”, zegt mevrouw Martens. “Daar mogen we toch ook wel eens iets voor doen. Daar kwam ik gewoon opeens op.”
Bij een tasje is het niet gebleven. Samen met Peggy Kuijpers, van de dagbesteding De Huuskamer waar mevrouw Martens heen gaat, komen ze een aantal erg volle tassen met producten brengen. “Nu hebben we allemaal dingen die bruikbaar zijn voor de mensen.”
Sinterklaaswens wordt cadeau voor anderenIedereen op de dagbesteding mocht met sinterklaas een wens doen. Martens wilde geen cadeaus hebben, maar iets doen voor de voedselbank. Dus er werd ingezameld. En ook de kinderen van een basisschool in de buurt hebben meegeholpen met het inzamelen van spullen.
“Binnen een paar dagen hadden we meerdere volle tassen”, vertelt Kuijpers lachend. “Al onze gasten brachten iedere dag een pakketje mee. Het was heel leuk om te zien en om te ervaren dat iedereen zo’n warm hart heeft. Erg leuk.”
“Ik snap niet helemaal hoe ik op het idee kwam”, lacht mevrouw Martens. “Maar ik ben wel een beetje trots. Andere mensen hebben het niet zo breed, daarom kwam ik erop."
De actie volgen of de gebeurtenissen van de afgelopen dagen teruglezen? Dat doe je hier. Alles over de actie Samen voor de Voedselbank, inclusief prachtige, ontroerende verhalen, lees je op omroepbrabant.nl/voedselbank

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.