PSV wint met tien man in blessuretijd van Heracles Almelo in KNVB-beker

17 december 2015 om 06:57
Een rode kaart, blessures, een bizar eigen doelpunt en een doelpunt in blessuretijd. Het is een korte samenvatting van het bekerduel tussen Heracles Almelo en PSV. De ploeg van Phillip Cocu trok woensdagavond uiteindelijk aan het langste eind. Er werd met 2-3 gewonnen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

PSV begon met een flink gewijzigde opstelling. Pasveer, Isimat, Schaars, Maher en Bergwijn mochten van Phillip Cocu in de basis beginnen.
ZIE OOK: Phillip Cocu tevreden over veerkracht van PSV: 'Complimenten voor de ploeg'
Voorsprong HeraclesDe Eindhovenaren hadden het moeilijk met de thuisploeg. Via Tannane werd Heracles enkele keren gevaarlijk, maar zonder resultaat. Heracles kwam toch op voorsprong, na een mooie knal van Bel Hassani.
Uit een vrije trap kwam PSV op gelijke hoogte. Jürgen Locadia krulde de bal op schitterende wijze in de linkerbovenhoek.
Rode kaart PasveerMeteen na de rust stapelden de problemen zich op voor PSV. Doelman Pasveer vloerde de doorgebroken Tannane in het strafschopbied, met een rode kaart en penalty als gevolg. De strafschop werd benut door Tannane.
ZIE OOK: Remko Pasveer kwaad weg na duel tussen PSV en Heracles Almelo
Toen ook Bruma geblesseerd het veld moest verlaten, zag het er slecht uit voor PSV. Tot de ploeg van Cocu werd geholpen door Heracles-doelman Castro. Hij greep eerst mis bij een voorzet van Locadia en toen Maher de bal opnieuw voorzette, sloeg hij de bal in eigen doel.
Na de gelijkmaker kreeg PSV vleugels. Heracles moest in zijn achteruit. In blessuretijd viel het winnende doelpunt. Brenet speelde hard in op De Jong, die goed terug legde op Locadia die schitterend uithaalde.
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijden Kozakken Boys - AZ en Heracles - PSV. Deze is hier terug te lezen.