Phillip Cocu tevreden over veerkracht van PSV: 'Complimenten voor de ploeg'

17 december 2015 om 01:25
nl
PSV won woensdagavond in de KNVB-beker van Heracles Almelo, maar makkelijk ging het niet. De ploeg van Phillip Cocu speelde bijna de hele tweede helft met tien man na de rode kaart van doelman Remko Pasveer. In blessuretijd schoot Jürgen Locadia PSV naar de winst.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

“Het was een echte bekerwedstrijd”, aldus Cocu na afloop. “We hebben laten zien wat we in huis hebben. Complimenten voor de ploeg, hoe zij zich met tien man hebben teruggeknokt na een 2-1 achterstand.”
Middenvelder Stijn Schaars, die weer een kans kreeg in de basisopstelling, speelde een rol bij het tweede tegendoelpunt en de rode kaart van Pasveer. Zijn te korte terugspeelbal leidde het onheil voor PSV in. “Als we deze wedstrijd hadden verloren, was iedereen daarover begonnen. Zo gaat dat in het voetbal.”
ZIE OOK: Remko Pasveer kwaad weg na duel tussen PSV en Heracles Almelo
'Iedereen hard nodig'Vooraf was er scepsis over de opstelling van de Eindhovenaren. Zo mochten Schaars, Isimat, Pasveer, Maher en Bergwijn in de basis starten.
“Het is heel belangrijk dat iedereen speelminuten maakt. Als je wil meedoen in de competitie, Champions League en de beker heb je iedereen hard nodig. Dat red je niet met twaalf of dertien spelers”, aldus Schaars.
Rentree JozefzoonFlorian Jozefzoon maakte zijn rentree in het eerste elftal na lang blessureleed. “Het was een aparte wedstrijd om in terug te keren, maar ik ben blij dat ik er weer bij was. In de minuten die ik speelde, wilde ik het verschil maken. Gelukkig werd het door de goal van Locadia geen verlenging.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.