Video

Kindertekening leidt tot nieuw festival, Extrema komt met Mandala op campingterrein in Wanroij

17 december 2015 om 07:22
nl
De 6-jarige dochter van Extrema-oprichter Marcel Mingers maakte een tekening van een festival voor 'alleen maar lieve mensen'. Ze noemde het 'Mandala'. Het inspireerde Mingers tot een nieuw festival waar vrijheid het sleutelwoord is. Mandala wordt van vrijdag 3 tot maandagochtend 6 juni gehouden op vakantiepark De Bergen in Wanroij, maakte de organisatie donderdagochtend bekend.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

Het vakantiepark in Wanroij kent zijn eigen strandje, heeft een natuurzwembad en veel bossen er omheen. Extrema wil op dat terrein het festival en de camping in elkaar laten overlopen. Daarom is er niet een harde grens tussen festivalterrein en camping en mag iedereen (vrijwel) overal zijn tentje neerzetten.
Area's gemaakt door TribesHet festival wordt door Extrema georganiseerd, maar door andere partijen ingevuld. De festivalorganisatie zorgt dat het terrein is ingedeeld in area's. Daar kunnen zogeheten tribes hun eigen invulling aan geven. Tribes bestaan behalve uit muzikanten, mogelijk ook uit bijvoorbeeld bouwers, theatergezelschappen, kunstenaars en cateraars. Je kan je aanmelden, als je wil.
Uit de samenwerking tussen deze verschillende groepen moet een uniek eigen hoekje op het festivalterrein komen. "Zo zorgt een kunstenaar bijvoorbeeld voor een passende aankleding bij een muziekcollectief. Het muziekcollectief zorgt weer voor de muzikale invulling", schrijft de organisatie in en aankondiging. En de foodtruck zorgt weer voor het juiste eten. We snappen het.
(Bijna) alle muziek is welkomEr is niet gekozen voor één dominante muziekstroming. Elektronische muziek, hiphop, funk, akoestische muziek, 'bijna elk genre is welkom', aldus Extrema. Naast de muziek, worden er ook feestjes in het bos gepland en staat er midden op het water een tempel, die alleen bereikbaar is per vlot.
Het festival moet voor jong en oud zijn, maar vooral ook voor gezinnen. Daarom richt Extrema op het vakantiepark een apart stuk camping in voor ouders en kinderen. De oppas levert Extrema, tegen betaling uiteraard, en er komt een kinderhotel dat ook een circus is.
VrijheidMandala gaat om vrijheid. Vrijheid om je tentje neer te zetten waar je wil, vrijheid om samen invulling te geven aan een festival dat niet bij het begin van A tot Z ligt vastgelegd. De vrijheid die een 6-jarig meisje in een tekening legt. De vrijheid aan fantasie die haar vader gebruikt om die tekening in een festival om te zetten. En dat allemaal in Wanroij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.