1200 vluchtelingen naar vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel

17 december 2015 om 11:22
nl
De gemeente Loon op Zand vangt vanaf maandag maximaal 1200 vluchtelingen op in vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. Het gaat om noodopvang, tot 1 april 2016.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens de gemeente wordt onderdak geboden aan gezinnen en alleenreizenden, voornamelijk afkomstig uit Syrië.
BeveiligingOp het vakantiepark is permanente beveiliging aanwezig. De asielzoekers mogen het terrein gewoon verlaten als ze dat willen. Voor kinderen wordt een vorm van onderwijs georganiseerd.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vroeg zelf de eigenaar van het vakantiepark, de Oostappen Groep, om woonruimte beschikbaar te stellen. De gemeente ging daarmee akkoord. Eerder stelde het recreatiebedrijf ook vakantieparken in Valkenswaard en het Zeeuwse Hoek beschikbaar.
Gastvrij"We zijn een gastvrije gemeente en de nood is op dit moment in Nederland zo hoog, dat de gemeente hiermee heeft ingestemd", aldus Loon op Zand op zijn website.
InformatiebijeenkomstDroomgaard ligt op steenworp afstand van attractiepark De Efteling. Inwoners van Kaatsheuvel ontvangen vandaag van de gemeente een informatiebrief. Maandag houdt de gemeente samen met het COA en de politie een inloopbijeenkomst. De bijeenkomst wordt gehouden tussen 17.00 en 20.00 uur in het Klavier. Vrijdag is er ook al een bijeenkomst voor direct omwonenden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.