Acerta Pharma in Oss voor 3,7 miljard euro verkocht aan AstraZeneca

17 december 2015 om 12:48
nl
Geneesmiddelenbedrijf Acerta Pharma in Oss wordt voor 3,7 miljard euro grotendeels verkocht aan het Britse farmacieconcern AstraZeneca. Eerst betalen de Britten direct 2,5 miljard dollar voor een meerderheidsbelang. De rest volgt uiterlijk eind 2018, of eerder als het leukemiemedicijn dat Acerta ontwikkelt wordt goedgekeurd in de Verenigde Staten.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

AstraZeneca heeft de optie om de overige aandelen Acerta over te nemen voor 3 miljard dollar, als de aandeelhouders willen verkopen.
Al langer in gesprekVorige week werd al gemeld dat AstraZeneca en Acerta in gesprek waren. Acerta heeft vestigingen in Oss en op verscheidene plekken in de VS, en bestaat sinds 2012. De onderneming heeft nog geen medicijnen in productie.
Wel werkt Acerta aan een veelbelovend middel tegen leukemie. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat het goede resultaten heeft geboekt in een klinisch onderzoek naar de effectiviteit van het medicijn bij patiënten met een bepaalde vorm van chronische leukemie.
MSDAcerta is een van de bedrijven op het onderzoekspark Pivot Park in Oss en werd opgericht door voormalige medewerkers van MSD. Volgens AstraZeneca brengt de deal in potentie 'een medicijn van wereldklasse' bij het bedrijf binnen. Inmiddels is het hoofdkantoor van Acerta Pharma gevestigd in Redwood City in de Verenigde Staten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.