Video

Ooievaarssoap in Goirle: gemeente gaat misschien wat aan torenhoge rekening doen

17 december 2015 om 13:46 • Aangepast 21 november 2020 om 14:02
nl
"We zijn nu eenmaal aan regels gebonden, de raad heeft dit bedrag vastgesteld." Zo verdedigt wethouder Guus van der Put van Goirle de gepeperde rekening die fruitteler Gerrit Krebaum voorgeschoteld kreeg nadat hij een ooievaarsnest op zijn land plaatste.
Profielfoto van Sid van der Linden
Geschreven door
Sid van der Linden

Het leek Gerrit Krebaum zo'n leuk idee: hij wilde ooievaars bij hem op het land laten komen.
"Dat past hier perfect met die bossen en die weilanden. Iedereen was er meteen enthousiast over." Krebaum kreeg er een vergunning voor, maar ook een dikke rekening. De gemeente Goirle wil 852,90 euro van hem zien voor 'bouwactiviteiten' en een 'buitenplanse afwijking'.
Twijfelachtige gang van zakenKrebaum diende meteen een klacht in bij de gemeente, maar die werd afgewezen. In een gesprek met Omroep Brabant verklaart wethouder Van der Put: "Er gaan uren van ambtenaren in zitten, daar is dat bedrag op gebaseerd. Dit is het minimumbedrag."

Wachten op privacy instellingen...

Toegegeven, de wethouder vindt de gang van zaken ook twijfelachtig: "Dit is eigenlijk voor het eerst dat we hiermee te maken krijgen. Toen we deze regeltjes hebben bedacht, gingen we niet uit van het scenario dat er iemand een ooievaarsnest zou bouwen en wat dan de regels zijn."
Geen harde toezeggingenVan der Put ziet aanleiding om de gemeenteraad de regels nog eens te laten bekijken. "Mogelijk kunnen we dat minimumbedrag verlagen. Daarna moeten we kijken of de nieuwe regels met terugwerkende kracht voor meneer Krebaum kunnen gelden."
Harde toezeggingen vanuit het Goirlese gemeentehuis blijven uit, op zijn vroegst zou de gemeenteraad er pas in maart over kunnen vergaderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.