RKC wil voor de winterstop van gehate laatste plaats af: 'Het is frustrerend, we moeten daar weg'

17 december 2015 om 16:23
nl
RKC Waalwijk krijgt vrijdagavond in de laatste wedstrijd voor de winterstop streekgenoot FC Den Bosch op bezoek. Een wedstrijd die de ploeg heel graag wil winnen, want RKC staat namelijk op de laatste plaats in de Jupiler League. Dat zit het team allesbehalve lekker en wil daar zo snel mogelijk weg: "We weten wat we moeten doen en dat is winnen."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Vorig seizoen eindigde RKC teleurstellend op de laatste plaats. De club had een pittige tijd achter de rug, maar dit seizoen zou alles beter worden. Tot op heden lukt dat nog niet, want de Waalwijkse ploeg is opnieuw de rode lantaarndrager in de Jupiler League.
Maar als vrijdagavond van FC Den Bosch wordt gewonnen, kan de laatste plaats worden overgedragen aan Almere City dat dan thuis van NAC Breda moet verliezen.
'Laatste plek is frustrerend'"We weten wat we moeten doen en dat is winnen", zegt RKC-speler Steef Nieuwendaal. "Die laatste plaats is vooral frustrerend. Vooraf hebben we wat dingen besproken en we wilden in ieder geval niet zo'n seizoen hebben zoals de jongens vorig jaar hebben meegemaakt. En uiteindelijk sta je nu rond de winter toch weer op die laatste plek. Maar ik vind dat we nog steeds meer kwaliteit hebben dan de ranglijst aantoont. We zullen punten moeten pakken en dan gaan klimmen."  
'Aantal goals opkrikken'Misschien dat Rigino Cicilia het vrijdagavond tegen FC Den Bosch weer eens op zijn heupen krijgt. Hij scoorde tot nu vier van de zestien doelpunten in de competitie voor RKC.
"Ik heb er drie gemaakt tegen Jong Ajax, maar die pot verlies je. Dat heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. Maar goed, we scoren gewoon te weinig, gezien de kansen die we krijgen. Dat is een feit en hopelijk kunnen we het aantal goals tegen FC Den Bosch opkrikken."
Oppepper en dreunRKC snakt naar een goed resultaat, maar heeft aan FC Den Bosch een taaie tegenstander. Steef Nieuwendaal weet daar alles van, hij speelde voor de Bossche club. "Het is een lastige ploeg", zo stelt hij. "Zij hebben bovendien deze week een 'boost' gehad door te winnen in de beker, maar ik denk dat er voor ons zeker ook kansen liggen."
Waar FC Den Bosch deze week een oppepper kreeg, incasseerde RKC vorige week een flinke dreun. De ploeg verloor vorige week vrijdag met 6-2 in Maastricht van MVV. "Ik denk dat we dat wel verwerkt hebben. Dat moet ook, want we kunnen er niets meer aan veranderen. We moeten onze pijlen nu richten op FC Den Bosch", aldus Nieuwendaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.