Video

Voedselbankactie bijna ten einde: bussen vol eten naar opslagruimte

17 december 2015 om 14:16
nl
De actie Samen voor de Voedselbank is bijna ten einde. Donderdag worden bij alle inzamelpunten het eten op gehaald en naar de grote opslagruimte in Son gebracht. Zo ook bij basisschool De Matrix in Engelen bij Den Bosch. Kratten vol hebben ze daar weten in te zamelen. En de helden van de basisschool zijn daar maar wat trots op.
Profielfoto van de Jong Arianne
Geschreven door
de Jong Arianne

Vera, Amber, Quantain en Laura helpen mee de kratten in de vrachtwagen te zetten. En dat valt nog niet mee. Sommige kratten zijn hartstikke zwaar en kan je alleen maar met z'n tweeën tillen.
Vrachtwagenchauffeur Bert lacht als hij het grut ziet sjouwen. "Ik vind de Voedselbank belangrijk, ik kan iedere dag kiezen wat ik wil eten, maar die mensen krijgen een pakket en daar moeten ze het dan mee doen", zegt Vera uit groep 8 van De Matrix.
We wish you a merry ChristmasAmber is het daar helemaal mee eens. "Ik vind het eigendunkerig als mensen negatief over de Voedselbank denken." Ondertussen wordt de vrachtwagen voller en voller. Langzaam stromen steeds meer helpende handjes naar buiten en geheel in de kerstspirit wordt een liedje ingezet. "We wish you a merry Christmas, we wish you a merry Christmas", klinkt het over straat.
Chauffeur Bert lacht nog steeds en doet de laadklep van zijn vrachtwagen dicht. Hij moet er weer vandoor. Op naar het volgende inzamelpunt.
De actie volgen of de gebeurtenissen van de afgelopen dagen teruglezen? Dat doe je hier. Alles over de actie Samen voor de Voedselbank, inclusief prachtige, ontroerende verhalen, lees je op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.