Zieke Lars Boom moet rentree uitstellen, streep gezet door Scheldecross en Namen

17 december 2015 om 15:16
nl
Lars Boom keert dit weekend nog niet terug als veldrijder. De wielrenner uit Vlijmen is ziek en heeft zich afgemeld voor de veldritten in Antwerpen en Namen.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

Boom zou zaterdag bij de Scheldecross in Antwerpen weer zijn eerste wedstrijd sinds 2013 rijden. Ook de wereldbekercross in Namen op zondag moet Boom noodgedwongen nu skippen.
"Balen", zegt de zieke Lars Boom nadat hij zich bij de organisaties en bij bondscoach Johan Lammerts heeft afgemeld. "Maar ik kan zo niet rijden, in de nacht van dinsdag op woensdag ben ik ziek geworden." Lammerts heeft Niels Wubben uit Dorst opgeroepen als vervanger voor Boom.
Rentree in Heusden-ZolderDe eerste veldrit van Boom wordt nu de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder op Tweede Kerstdag. Daarna rijdt hij nog in Loenhout en Surhuisterveen. Niet veel later moet de wielrenner met zijn Astana-ploeg in Australië opdraven in de Tour Down Under. Boom heeft wel zijn ticket omgeboekt met het oog op het WK veldrijden. Dat vindt 31 januari ook rondom het circuit van Zolder in België plaats. Het is nog niet zeker of de Vlijmenaar daar ook daadwerkelijk aan de start staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.