Bejaarde helden keihard aan het werk voor de Voedselbank: 'Uren gezeten, heb er spierpijn van'

17 december 2015 om 18:09
nl
Tijdens de actie Samen Voor de Voedselbank kiest Omroep Brabant elke dag een ‘Held van de dag’. De Held van donderdag is niet één persoon. Nee, het zijn meerdere helden: de bewoners en medewerkers van zorgcentrum Vitalis Kronehoef in Woensel, Eindhoven.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Op initiatief van Judith Hovener en Sjannie van Lierop, medewerkers van Vitalis Kronehoef, gingen de bewoners van het zorgcentrum aan de slag. Zo heeft mevrouw Herps bijvoorbeeld de hele zaterdag bij de Plus op het winkelcentrum gezeten. “En toen heb ik ook nog vier dagen bij de Kronehoef zelf gezeten.”
“De dames en heren zijn heel druk bezig geweest”, zegt Hovener. “Vrijdag hebben we tien grote kratten met voedsel ingezameld, vorige week zijn we ook al geweest met bananendozen. Bij de Plus hebben ze wel geholpen. Zaterdag hadden we elf dozen. Die zijn gelukkig door de Plus naar het inzamelpunt gebracht.” In totaal bracht de inzamelactie dertig volle dozen op.
'Het is vooral belangrijk voor de kinderen' De kratten waren gevuld met soep, thee, koffie, andere levensmiddelen en ‘vooral ook wat lekkers’. “Ik vond het geweldig”, glundert mevrouw Herps. “Anders had ik het niet gedaan. Volgend jaar doe ik het misschien wel weer. Het is vooral erg belangrijk voor die kinderen die het nodig hebben, vind ik.”
Dan wordt mevrouw Herps eventjes stil. “Ze is een beetje moe van het harde werk”, lacht Hovener. “En ik heb spierpijn”, vult mevrouw Herps aan.
De actie volgen of de gebeurtenissen van de afgelopen dagen teruglezen? Dat doe je hier. Alles over de actie Samen voor de Voedselbank, inclusief prachtige, ontroerende verhalen, lees je op omroepbrabant.nl/voedselbank

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.