Willem II vliegt uit de KNVB-beker, Feyenoord na verlenging toch te sterk - Omroep Brabant

Willem II vliegt uit de KNVB-beker, Feyenoord na verlenging toch te sterk

18 december 2015 om 00:15 • Aangepast 21 november 2020 om 14:01
nl
Lange tijd leek het erop dat Willem II de kwartfinale van de KNVB-beker zou bereiken, maar met veel pijn en moeite trok Feyenoord toch aan het langste eind. Dirk Kuijt schoot de Rotterdammers diep in de verlenging uit een strafschop voorbij Willem II: 2-1.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Feyenoord bezorgde zichzelf overwerk door een belabberde start. De ploeg van Van Bronckhorst nam de voorlaatste wedstrijd van dit kalenderjaar ogenschijnlijk veel te licht op en speelde voor rust slap en ongeïnspireerd. De thuisploeg kwam na 25 minuten op achterstand door geklungel van Marko Vejinovic.

Wachten op privacy instellingen...

De spelmaker, terug in de basis nadat hij zondag was gepasseerd tegen FC Groningen, speelde de bal te kort terug op centrumverdediger Sven van Beek. Die liet zich vervolgens wel heel makkelijk uitspelen door Lucas Andersen, waarna de huurling van Ajax met een schot in de lange hoek doelman Kenneth Vermeer passeerde: 0-1.

Wachten op privacy instellingen...

Willem II houdt lang standDe manier waarop dat doelpunt tot stand kwam, was tekenend voor de manier waarop Feyenoord voor rust acteerde. De Rotterdamse ploeg dacht het klusje op halve kracht ook wel te kunnen klaren.
Willem II kreeg steeds meer het gevoel dat er meer te halen was. Feyenoord wist het vuurtje in de tweede helft wel aan te wakkeren. Willem II wist echter dapper stand te houden. De thuisploeg drong steeds meer aan en kreeg steeds betere kansen. Eljero Elia dacht voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Wachten op privacy instellingen...

Met 'verloren zoon' Lex Immers als invaller probeerde Feyenoord in de slotfase uitschakeling te voorkomen. De Hagenaar was binnen een minuut gevaarlijk met een kopbal en even later met een omhaal, die net naast vloog. Aan de andere kant miste invaller Richairo Zivkovic twee enorme kansen om de wedstrijd te beslissen. Eerst treuzelde hij te lang, daarna schoot de spits de bal naast toen hij alleen op Vermeer af ging. Dat bleken dure missers, want in de 88e minuut kwam het aandringende Feyenoord langszij via Vilhena (1-1).

Wachten op privacy instellingen...

Feyenoord stelt orde op zaken in verlengingIn de verlenging ontbrak het beide ploegen aan kracht om door te drukken. Een strafschoppenserie leek noodzakelijk, tot Dries Wuytens in het zestienmetergebied even aan de arm van Michiel Kramer trok. Scheidsrechter Ed Janssen stuurde de Tilburgse verdediger met zijn tweede gele kaart van het veld en legde de bal op de stip. Kuijt zorgde vanaf 11 meter voor grote opluchting in De Kuip.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

PSV en FC Den Bosch wel door PSV (woensdag) en FC Den Bosch (dinsdag) hebben wel de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt. Kozakken Boys uit Werkendam werd woensdagavond uitgeschakeld. Zo'n 1200 meegereisde Willem II-supporters zagen hun club donderdagavond verliezen in De Kuip.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij over de wedstrijd. De liveblog kan je hier in een groot scherm teruglezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.