Voorspellingen WK darts: ‘Michael van Gerwen kan dit toernooi alleen maar verliezen’

17 december 2015 om 21:04 • Aangepast 21 november 2020 om 14:01
nl
Het WK darts staat weer voor de deur. Donderdagavond worden al de eerste pijlen in de 'Ally Pally' in Londen gegooid. Michael van Gerwen uit Gemonde, Bredenaar Jelle Klaasen en Benito van der Pas uit Tilburg vertegenwoordigen net als vorig jaar onze provincie. Met RTL-dartsverslaggever Arjan van der Giessen uit Empel blikken we alvast vooruit op het belangrijkste dartstoernooi ter wereld.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Het jaar van Michaeal van Gerwen"Michael heeft een weergaloos jaar. Hij heeft bijna alle toernooien gewonnen. En bij de toernooien die hij niet won, eindigde hij als tweede. Alleen het WK wist hij niet te winnen", weet Arjan van der Giessen zich te herinneren.

Wachten op privacy instellingen...

WK 2015Het WK verliep voor Michael van Gerwen en zijn vele fans niet zoals verwacht. De gehoopte finale werd uiteindelijk een uitschakeling in de halve finale tegen de later wereldkampioen Gary Anderson. "Dat was een grote smet op zijn seizoen. Gary wist de dubbels wel te raken en Michael niet. Dan verlies je", is de simpele conclusie van de dartsverslaggever die ook dit jaar in Londen het WK voor RTL zal verslaan.
WK 2016Van Gerwen neemt het in de eerste ronde op tegen de winnaar van Thanawat Gaweenuntawong/Rene Eidams. "Michael gaat gewoon de finale halen. Ik verwacht dat hij daar Phil Taylor treft." Daar waar sommigen Taylor al afgeschreven hebben, verwacht Van der Giessen 'The Power' weer eens in de finale te zien. "Iedere keer als je denkt: het is nu afgelopen met Phil Taylor, dan komt hij toch terug. Hij heeft zich heel goed voorbereid op dit toernooi, dat weet ik."
Van Gerwen ging vlak voor het WK nog ruim een week op vakantie. Is dat wel zo slim? "Dat had hij veel eerder moeten doen, maar zijn agenda liet dat niet toe. Ik denk dat het wel slim is geweest van hem om even tussenuit te gaan. Dat hij op vakantie gaat, betekent nog niet dat hij niets doet met darten. Hij heeft wel degelijk getraind", aldus Van der Giessen.
Van der Giessen voorspelt dat de wereldtitel darts weer naar Brabant komt. De finale met Mighty Mike vs The Power wordt ongekend spannend, hoopt Van der Giessen. "Het spannendst mogelijke scenario zal zich voordoen. Iedereen zal thuis zijn nagels afbijten met Michael als de uiteindelijke winnaar."
Het jaar van Benito van der Pas"Dit was het beste jaar van Benito. Tijdens de Players Champions Finals baarde hij echt opzien. Hij haalde de kwartfinale, daarin was hij echt wat minder. Hij won daarvoor nog van James Wade met fenomenale darts. Hij heeft ook een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. Al met al was 2015 een heel goed jaar voor hem geweest."
WK 2015Benito van der Pas strandde vorig jaar in de derde ronde van het WK. Robert Thornton versloeg de Tilburger met 4-0. "Hij versloeg in de tweede ronde Dave Chisnall. Dat is een heel goede speler. Benito stond toen echt goed te darten."
WK 2016In de eerste ronde neemt Van der Pas het tegen de Duitser Max Hopp. "Max is de talentvolste darter van Duitsland. Hij is paar weken geleden nog wereldkampioen bij de jeugd geworden. Benito heeft hier een zware kluif aan. Heel gevaarlijke tegenstander. Benito mag blij zijn als hij van hem wint."
Van der Giessen verwacht niet dat Van der Pas weer de derde ronde gaat halen. "Dan moet alles meezitten en alles kloppen. Wat in zijn voordeel spreekt, is dat hij wel de ervaring van vorig jaar heeft. Toen was alles nieuw voor hem. Dat neemt hij nu wel met zich mee. Maar dat heeft ook nadeel. Niemand zal Benito meer onderschatten. Hij heeft afgelopen jaar laten zien wat hij kan, hij heeft naam gemaakt."
Van der Giessen voorspelt een uitschakeling in de tweede rond. "Ik denk dat Benito heel blij zal zijn als hij de derde ronde haalt, maar ik ben bang dat tweede ronde het eindstation wordt."
Het jaar van Jelle Klaasen"Jelle heeft een wisselvallig jaar gehad. Heeft enkele zeer goede resultaten gehaald. Dat wisselde hij af met mindere resultaten. Hij heeft zich ook een andere manier van gooien aangeleerd. Hij was ontevreden over hoe zijn pijlen in het bord terecht kwamen. Daar heeft hij aan moeten wennen. De laatste negen maanden gaat het beter. Hij paar keer de kwartfinales gehaald van grote toernooien. Dat is erg knap."

WK 2015Jelle Klaasen kwam op het WK niet verder dan de tweede ronde. In een bloedstollende partij tegen de latere wereldkampioen Gary Anderson moest Klaasen met 4-3 het onderspit delven. "In de eerste ronde versloeg hij Christian Kist, zoals het ook hoort. Daarna nam hij het op tegen Gary Anderson. Die wedstrijd had hij moeten winnen."
WK 2016Jelle Klaasen treft in de eerste ronde van het WK Joe Cullen. "Joe is een typische counterspeler. Hij is niet heel bekend bij het grote publiek, maar wel erg gevaarlijke speler. Jelle is wel favoriet, maar hij moet goed oppassen."
Van der Giessen voorspelt een uitschakeling in de derde rond. "Ik verwacht dat het doek valt als hij Phil Taylor in de derde ronde tegenkomt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.