'Pijnlijk voor nabestaanden’, gemeente Breda verstuurt pasjes naar overleden pashouders deeltaxi

17 december 2015 om 18:28
nl
Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. De gemeente Breda vormt op dit gezegde geen uitzondering. Want deze week werd aan tientallen overleden eigenaren van een pasje voor de deeltaxi een nieuwe pas verstuurd. "Dat is pijnlijk voor de nabestaanden”, erkent een woordvoerder. “We bieden dan ook onze oprechte excuses aan.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Medewerkers van de gemeente willen de nabestaanden van overleden pasjeshouders hoogstpersoonlijk hun excuses aanbieden. “We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.”
Contact opnemenHoeveel nabestaanden van overleden abonnees een pasje in de brievenbus hebben ontvangen, is nog niet duidelijk. Dat wordt op het moment door de gemeente onderzocht. "We proberen zo snel mogelijk uit te zoeken om wie het gaat om contact op te nemen met nabestaanden", legt de woordvoerder uit.
De gemeente vraagt nabestaanden die nog geen bericht hebben gehad, zelf contact op te nemen via het netnummer 14076.
ZIE OOK: Een dagje mee met de Deeltaxi in Breda
Wat is een deeltaxi?Een deeltaxi houdt in dat de taxi, zoals het woord al zegt, gedeeld wordt met andere passagiers. Men huurt dus een zitplaats in een taxi en niet de hele taxi. De deeltaxi is een vorm van taxivervoer die in Nederland halverwege de jaren negentig werd ingevoerd.
Tot ongeveer 2002 was de deeltaxi alleen toegankelijk voor mensen met een Wet Voorzieningen Gehandicapten budget (WVG-Budget). Na die tijd kan iedereen gebruik maken van Deeltaxi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.