Onno Hoes sluit nieuw burgemeesterschap niet uit

17 december 2015 om 18:32
nl
Onno Hoes uit Cromvoirt heeft een bewogen jaar achter de rug. Hij trad af als burgemeester van Maastricht na de zogeheten 'toyboy affaire'. Hij was er naar eigen zeggen ingeluisd door PowNed. Maar de oud-burgervader vertelt in het programma Onder Ons dat hij zich niet uit het veld heeft laten slaan. Sterker nog, hij sluit een terugkeer als burgemeester niet uit: "Ik wil dienstbaar zijn voor de samenleving."
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

In juni deed Onno Hoes zijn ambtsketen van de stad Maastricht definitief af. Aanhoudende privé-affaires deden hem uiteindelijk de das om. Bij de laatste raadsvergadering kreeg Hoes een langdurig applaus van de raad. Dat deed hem goed, vertelt Hoes in Onder Ons: "De raad wilde daarmee zeggen: er zijn privéproblemen, maar als burgemeester heeft hij het goed gedaan."
Geen zwart gatVolgens Hoes is hij na zijn aftreden behoorlijk op zichzelf teruggeworpen. "De hele structuur in je leven vervalt opeens. Dat is heel gek. Je agenda is leeg." Hij besloot op vakantie te gaan om niet in een zwart gat te vallen. "Ik heb een paar maanden in Scandinavië rondgetrokken en daar ben ik helemaal tot mezelf gekomen. Ik kwam als herboren terug."
Daarna stortte Hoes zich op zijn gezondheid. Zo was hij veel in de sportschool te vinden en lette op zijn eten om te klaar te zijn voor een nieuwe toekomst: "Want als die nieuwe job komt, heb ik daar geen tijd meer voor."
Nieuwe jobHoes staat inmiddels te trappelen om weer aan de slag te gaan. Hij heeft niet het gevoel beschadigd te zijn door PowNews. "In het begin had ik dat gevoel wel. Maar we zijn een maarden verder en nu denk ik ach, het leven gaat door." Ook een nieuw burgemeesterschap sluit Hoes niet uit. "Ik wil niet voor een bedrijf werken. Ik wil dienstbaar zijn voor de samenleving."
Ondertussen loopt de rechtszaak tegen PowNed nog steeds. Hoes mag er van zijn advocaat niets over zeggen. Wel is hij duidelijk over zijn eigen rol in de affaire: "Ik vind dat ik niets verkeerds heb gedaan. Het speelde in mijn privéleven. Mijn werk heeft er niet onder geleden."
Hoes blijft in Maastricht wonen tot hij een andere baan heeft gevonden. "Maar een terugkeer naar Brabant zie ik ook best zitten. Ik ben niet voor niets ereburger van de provincie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.