Lijkpoppen Barry Atsma en Roeland Fernhout uit avonturenfilm 'Michiel de Ruyter' te koop

17 december 2015 om 19:45
nl
De ‘lijken’ van de broers Johan en Cornelis de Witt zijn te koop. De twee poppen, gebruikt voor de film Michiel de Ruyter met in de hoofdrol de Mierlose acteur Frank Lammers, behoren dit jaar tot de veiling van 3FM Serious Request. De items zijn donderdagmiddag op de website geplaatst. "De filmprops zijn met uiterste finesse gemaakt en zouden niet misstaan in jouw blockbuster", valt te lezen op de site van de radiozender.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De lijken vormen het hoogtepunt van een van de gruwelijkste scènes uit de film. De broers De Witt werden in 1672 gelyncht door de Haagse bevolking omdat zij Nederland zouden hebben verraden. De broers worden in de film gespeeld door Barry Atsma en Roeland Fernhout.
ZIE OOK: Half miljoen bezoekers voor Michiel de Ruyter
Best bezochte filmHet epos over zeeheld Michiel de Ruyter was dit jaar de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. De film trok bijna 800.000 bezoekers. De titelrol wordt vertolkt door Frank Lammers. Het gebeurt maar zeer zelden dat 'props', in dit geval de lijken van de broers De Witt, uit Nederlandse films te koop worden aangeboden.
De Ruyter (1607-1676) is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde een cruciale rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.