‘Jij bent weg, maar dichterbij dan ooit’, afscheid voor overleden Sijmen (3) maandag in RKC-stadion

17 december 2015 om 20:06
nl
De afscheidsdienst van Sijmen den Hartog (3) wordt maandagochtend gehouden in de Businessroom van het Mandemakers Stadion van RKC. De bijeenkomst begint om halftwaalf, laat de familie van het overleden jongetje donderdag weten in een indrukwekkende rouwadvertentie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De driejarige Sijmen leed aan een zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker. Dankzij inzamelingsacties in Waalwijk en omstreken kon Sijmen voor een speciale behandeling naar de Verenigde Staten, maar daar bleek al snel dat genezing niet meer mogelijk was. Hij overleed maandag als gevolg van de ernstige ziekte.
'Dichterbij dan ooit'In de rouwadvertentie brengen de nabestaanden een indrukwekkend eerbetoon aan het driejarige jongetje. “Jij bent weg, maar dichterbij dan ooit”, valt te lezen. “Er zijn geen tranen en woorden, genoeg voor ons verdriet.”  Aan het einde van de afscheidsdienst laat de familie Den Hartog ballonnen op als laatste groet aan Sijmen. "Wij vinden het fijn als u een kaars meeneemt naar het afscheid, die wij dan thuis later kunnen branden."
Het 3-jarig jongetje zou tot op het laatste moment ‘gestreden als een leeuw’ hebben. “Wij zijn onbeschrijflijk trots op hoe hij dat gedaan heeft. Nu krijgt hij de rust die wij hem zo ontzettend gunnen”, staat er te lezen op de Facebookpagina. Op het online condoleanceregister en onder het overlijdensbericht op Omroep Brabant zijn inmiddels duizenden reacties achtergelaten.
ZIE OOK: 3-jarige Sijmen den Hartog heeft zeldzame vorm kanker, RKC zamelt geld in voor ernstig zieke fan
Speciale actiesIn Waalwijk werden diverse acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de stichting 'Vrienden voor Sijmen'. Deze varieerden van benefietavonden, fietstochten tot voetbalwedstrijden. Zo was er voorafgaand aan de wedstrijd van RKC Waalwijk tegen FC Eindhoven een inzamelingsactie in en rondom het Mandemakers Stadion.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.