Willem II'er Dries Wuytens na bekeruitschakeling boos op scheidsrechter en 'zwaan' Michiel Kramer

18 december 2015 om 08:47
nl
Willem II had de bekerstunt in De Kuip bijna binnen. En toen ging het op de valreep mis. Eerst vlak voor tijd de gelijkmaker voor Feyenoord en vervolgens, in de 119e minuut, een penalty nadat Dries Wuytens spits Michiel Kramer even vasthield. Dirk Kuyt schoot, zestig tellen verwijderd van een strafschoppenreeks, de 2-1 binnen en knikkerde Willem II zo alsnog uit de beker.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

De Belgische centrale verdediger werd ook met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Maar Wuytens hield na afloop vol dat hij niets verkeerd deed. Wuytens was na afloop vol onbegrip: "De scheids zit fout. Hij heeft zich laten opnaaien. Die Kramer laat zich vallen als een zwaan."
Ook van de opmerking dat vasthouden op zo'n moment en op die plek niet verstandig is, wilde Wuytens niets weten. "Dat gebeurt zo vaak, Kramer houdt mij ook twintig keer vast. De scheidsrechter heeft zich laten beïnvloeden door het publiek. Maar ik neem het mezelf toch ook wel een beetje kwalijk."
Jurgen Streppel: 'Onverdiend en zuur'Zo keerde Willem II met lege handen terug naar Tilburg, terwijl het tot twee minuten voor tijd nog leek dat de club Feyenoord op de knieën ging krijgen. Lucas Andersen scoorde in de eerste helft verdiend de 0-1, in de tweede helft faalde invaller Zivkovic nog twee keer toen hij alleen voor de keeper verscheen.
Trainer Jurgen Streppel: "Het was een fantastische eerste helft, de tweede helft stonden we onder druk en hebben we echt gevochten. We waren de bovenliggende partij. Die twee ballen van Zivkovic moet hij maken. Maar helaas."
De treffers vielen dus aan de andere kant. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd en vlak voor voor het verstrijken van de verlenging. Streppel: "De beste wint niet altijd. Ik had niet het gevoel dat Feyenoord ging scoren. En dan gebeurt het toch. Onverdiend en heel zuur."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.