Video

Extra politie tijdens bewonersavonden over noodopvang vluchtelingen in Kaatsheuvel

18 december 2015 om 21:28 • Aangepast 21 november 2020 om 14:01
nl
Er is extra politie ingezet in Kaatsheuvel tijdens de bewonersavonden over de komst van een noodopvang van asielzoekers. Burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand maakte vrijdagmiddag dat bekend.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Zo'n 1200 vluchtelingen zullen worden opgevangen in vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Er wordt onderdak geboden aan gezinnen en alleenreizenden, voornamelijk afkomstig uit Syrië.
Kort handgemeenDe informatiebijeenkomst is besloten. Wie niet is aangemeld, komt er niet in. Twee mensen die vrijdagavond toch naar binnen wilden, werden geweigerd. Dat resulteerde in een kort handgemeen met de politie.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Extra alert na GeldermalsenWoensdagavond werd een debat over een asielzoekerscentrum in Geldermalsen bruut verstoord door relschoppers. "Als je dat ziet dan ben je extra alert en je hoopt dat dat soort dingen hier niet gaan plaatsvinden", zegt Luijendijk.
Toch denkt hij dat het in Kaatsheuvel niet zo ver gaat komen. "De situatie is totaal niet vergelijkbaar. Het gaat hier om een tijdelijke situatie van ruim drie maanden. In Geldermalsen om tien jaar", verduidelijkt de burgemeester.
'Kaatsheuvel is wijs genoeg'De komende dagen zullen er geen extra dichtgespijkerde ramen en deuren zijn in Kaatsheuvel. De inwoners van het dorp verwachten geen grote problemen tijdens de bijeenkomsten. ''Ik denk dat de mensen hier toch wel zo wijs zijn dat ze geen gekke of rotte dingen gaan doen, vertelt een ondernemer tegenover het gemeentehuis.
Mensen in Kaatsheuvel verwachten alleen problemen als er onruststokers komen van buiten het dorp. Al is een deel van de ondernemers ook blij dat hun zaak maandag gesloten is.
Veel tegenstanders verwachtDe extra inzet van politie is vooral tijdens de bewonersavond van aanstaande maandag. Deze bijeenkomst is voor alle inwoners van de gemeente. De verwachting is dat er op deze bijeenkomst veel tegenstanders af zullen komen. "Er zijn wel wat onrustgevoelens naar voren gekomen. Maar ook veel betuigingen dat men zegt dat die mensen ook ergens moeten worden opgevangen", zegt hij.
Op vrijdag is een besloten bijeenkomst voor direct omwonenden van het vakantiepark. Beide bijeenkomsten zijn op het gemeentehuis in Kaatsheuvel.
Lees meer over de opvang van vluchtelingen op onze themapagina: omroepbrabant.nl/vluchtelingen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.