'Wethouder Van Son onder druk gezet door burgemeester Rombouts over bekendmaking beenmergkanker'

18 december 2015 om 11:05
nl
Tijd om de klap te verwerken, kreeg hij naar eigen zeggen niet. De Bossche wethouder Jos van Son uit Rosmalen moest onder druk van Burgemeester Rombouts akkoord gaan met een kort persbericht. De reden was het neerleggen van zijn werkzaamheden als wethouder omdat hij de ziekte van Kahler (beenmergkanker) heeft.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

Tegen het Brabants Dagblad vertelt Van Son dat hij zelf regie wilde houden over de bekendmaking van zijn gezondheidstoestand. "Ik wil mijn twee dochters, broers en zussen en andere familieleden zelf op de hoogte brengen", reageerde de wethouder nadat burgemeester Ton Rombouts hem de gehele dag onder druk had gezet om akkoord te gaan met een persbericht van de gemeente.
ToestemmingVan Son heeft woensdag in allerijl zijn naasten op de hoogte gebracht. En donderdagochtend uiteindelijk aan de gemeente toestemming gegeven een persbericht uit te laten gaan over zijn ziekte.
In een verklaring laat de gemeente weten geschokt te zijn door de aantijgingen van de ernstig zieke wethouder. Burgemeester Rombouts zou hem niet onder druk hebben gezet, maar juist hebben 'bijgestaan en geadviseerd over hoe hij het beste met dit bericht zou kunnen omgaan'. Rombouts zelf weigert te reageren in het Brabants Dagblad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.