Foutje de reden van vervuild water Kaatsheuvel, honderden vissen verhuisd naar andere vijver - Omroep Brabant

Foutje de reden van vervuild water Kaatsheuvel, honderden vissen verhuisd naar andere vijver

18 december 2015 om 14:03
nl
Het vieze water in de vijver in de Amerikastraat in Kaatsheuvel is vervuild door een foutje. Er was een verkeerde afvoer aangesloten op de vijver. "Hierdoor kwam niet alleen het regenwater in de vijver terecht, maar ook het afvalwater", zegt een woordvoerder van waterschap Brabantse Delta
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Dit was een foutje en de veroorzaker neemt alle verantwoordelijkheid en betaalt de opruimwerkzaamheden", legt de woordvoerder. Het water raakte hierdoor vervuild en de vissen werden daarom vrijdagochtend uit het water gevist.
Verkeerde water naar vijverHet bedrijventerrein rond de Amerikastraat heeft een gescheiden rioolsysteem. Hierdoor wordt regenwater niet door het normale riool gepompt, maar gaat het direct naar vijvers en sloten. "Maar door dat foutje werd dus ook het afvalwater naar de vijvers gepompt."
Wanneer dit precies is gebeurd, is onduidelijk. "Wel weten we dat dit recent is gebeurd. De fout is inmiddels hersteld", laat Brabantse Delta weten.
Vissen verhuisd naar andere vijver.De vissen zwemmen inmiddels in een visvijver in de buurt. Vrijdagochtend heeft een speciaal bedrijf de vissen uit de vieze vijver gevist. Of zij weer teruggaan naar de vijver in de Amerikastraat, wordt nog bekeken door de gemeente Loon op Zand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.