Vrouw volkszanger Roger van Meer uit Etten-Leur veroordeeld tot 15 maanden cel voor woningbrand

18 december 2015 om 12:27
nl
De vrouw (58) van volkszanger Roger van Meer uit Etten-Leur is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor brandstichting in haar eigen huis.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Justitie had voor het gerechtshof in Den Bosch vier jaar cel geëist voor zeven branden, maar de rechter vindt dat één brandstichting bewezen kan worden.
Negen brandenIn 2013 brak er in en rond het huis zes keer brand uit, daarvoor was het ook al drie keer raak. De vrouw ontkende altijd daar iets mee te maken te hebben.
De rechtbank in Breda veroordeelde de vrouw vorig jaar voor vier brandstichtingen, waarvan er twee in één nacht plaatsvonden. Zowel de vrouw als het Openbaar Ministerie gingen daar tegen in beroep.
Onderzoek branddeskundigeVoor het hoger beroep is op verzoek van de advocaat van de vrouw aanvullend onderzoek gedaan door een branddeskundige.
Mede op basis van de uitkomsten van dit onderzoek vindt het hof bewezen dat de vrouw schuldig is aan een brandstichting op 17 maart 2013. De verdachte is voor de andere branden vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.