'PSV gaat niet shoppen in de winterstop', zegt directeur Toon Gerbrands in FC Onder Ons

18 december 2015 om 14:46 • Aangepast 21 november 2020 om 14:00
nl
PSV gaat zich in de winterstop niet intensief op de transfermarkt begeven. Dat zegt PSV-directeur Toon Gerbrands vrijdag in FC Onder Ons. Ondanks een goed gevulde clubkas, vindt de clubleiding van PSV het niet nodig versterkingen binnen te halen.
Profielfoto van Post Paul en Joost van Erp
Geschreven door
Post Paul en Joost van Erp

De fans lijken het daar mee eens te zijn. In een enquête op de website van Omroep Brabant geeft 63 procent aan dat PSV zich niet hoeft te versterken om weer voor de landstitel te gaan.
Gerbrands kan zich goed in die uitslag vinden. "We hebben een prima selectie en Maxime Lestienne en Jetro Willems komen ook weer terug. Er kan wel van alles geroepen worden en er vallen ook wel eens namen. Maar de komst van een speler gaat dan ten koste van een ander."

Wachten op privacy instellingen...

Landstitel is het belangrijksteHoewel 2015 voor PSV uiterst succesvol was, is de ambitie van Gerbrands om 2016 nóg succesvoller te maken. "Zonder ambitie kunnen we de tent beter sluiten. We hebben bijvoorbeeld de dubbel nog niet gewonnen. Goed presteren in de competitie is het belangrijkste. Want zelfs als we nog een ronde verder komen in de Champions League, maar we worden geen kampioen, spelen we volgend seizoen niet in het miljoenenbal."
Om kampioen te worden zal PSV dus minder punten moeten verspelen tegen 'clubs uit het rechterrijtje'. Gerbrands onderkent dat. "Het is een kwestie van adrenaline. Dat is enkele dagen na een topwedstrijd lastig om weer op te brengen tegen een kleinere tegenstander. Terwijl die tegenstander juist wel vol adrenaline tegen ons speelt. Je ziet het bij meer internationale topclubs. Je kan dan ook beter na een Champions League-wedstrijd een grote tegenstander in de competitie hebben."
Nieuwe hoofdsponsorEen belangrijke klus in 2016 is voor Gerbrands het binnenhalen van een nieuwe hoofdsponsor. Na 34 jaar verdwijnt Philips van het shirt van PSV. Aan Gerbrands de taak om een waardige opvolger binnen te halen.
"Op dit moment weet ik nog niet wie het gaat worden. We zijn met partijen in binnen- en buitenland in gesprek. Het pakken van de titel, maar zeker ook het goede presteren in de Champions League maakt PSV wel aantrekkelijker." Een naam van de nieuwe sponsor heeft de directeur nog niet.

Wachten op privacy instellingen...

FC Onder Ons, met dus PSV-directeur Toon Gerbrands aan tafel, is vanaf vrijdagavond te zien op Omroep Brabant TV. Het programma wordt deze week gepresenteerd door Paul Post. Aan tafel zit verder analist Aad de Mos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.