'Ik weet nog hoe gelukkig ik was met iets extra's': De mooiste verhalen van de Voedselbankactie

18 december 2015 om 14:11
nl
Nog een paar uur, dan is de actie Samen voor de Voedselbank voorbij. Twee weken lang voerden we actie om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor de mensen die het hard nodig hebben. En wat zijn we verrast door al die mensen die uit keukenkasten, kelders of ‘gewoon’ de supermarktschappen eten en drinken tevoorschijn toverden.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Vanmiddag wordt bekend gemaakt hoeveel producten er nou zijn ingezameld. Ook op vrijdag stroomden de containers en dozen nog binnen. Die worden op dit moment geteld door onze hard werkende vrijwilligers. De eindstand is nog niet duidelijk dus, maar we kunnen al wel kijken naar de mooiste verhalen van de afgelopen weken.
De een een week, de ander al twee jaarOnze verslaggever Floyd Aanen leefde een week lang op bijstandsniveau, van de Voedselbank. Hij kwam Marco Buijs tegen, een man die hem openhartig vertelde hoe het is om van de Voedselbank afhankelijk te zijn. Het was een indrukwekkend gesprek, met een positieve noot.
Onder de indruk waren we van de 82-jarige Maria uit Beek en Donk. Zij raakte hevig ontroerd door de verhalen die ze op de radio hoorde. Het deed haar denken aan de Tweede Wereldoorlog, toen haar gezin het ook niet makkelijk had. Ze dook de kast in en stelde een pakket samen voor de Voedselbank. “Ik weet nog hoe gelukkig wij waren als iemand iets extra’s deed.”
Hoe een verloren trouwring zorgde voor een mooie donatieDan was er nog het echtpaar Van Zandvoort. Tijdens het klussen gleed de trouwring van Jac van zijn vinger. Als ze hem terug zouden vinden, dan zouden ze een pakket maken voor de Voedselbank. En zo geschiedde.
In Waalwijk, waar de Karavaan zaterdag stond, zagen we een mooi één-tweetje tussen een loco-burgemeester en een supermarkteigenaar. De eerste won honderd euro in de Staatsloterij en wilde dat besteden aan de Voedselbank. Daarom ging hij naar de supermarkt van Zeki Sahan. Toen Sahan van de loco-burgemeester begreep wat hij kwam doen, deed hij er nog een schepje bovenop. Gebroederlijk gingen ze de winkel in.
Een paar mooie sinterklaascadeautjesBlij verrast waren we toen we hoorden dat er vijftig extra Voedselbankklanten aan mochten schuiven bij het kerstdiner van de Rotary Club Breda Zuid. Wie dat mogelijk heeft gemaakt, dat weten we nog steeds niet.
Wat we wel weten is dat mevrouw Martens uit Sint Anthonis op een hele bijzondere manier omging met een sinterklaaswens die ze mocht doen: zij gaf zichzelf geen cadeau, maar schonk het aan de Voedselbank.
Vandaag zijn we niet compleetHet zijn een aantal tekenende anekdotes en zo zijn er nog tientallen. We zijn er ons zeer van bewust dat dit slechts een fractie is van alle ontroerende verhalen en prachtige gebaren en giften van de afgelopen weken. Helaas kunnen we niet alles vertellen. Maar we willen wél alvast alle gulle gevers en vrijwilligers bedanken. Bij dezen.
De actie volgen of de gebeurtenissen van de afgelopen dagen teruglezen? Dat doe je hier. Alles over de actie Samen voor de Voedselbank, inclusief prachtige, ontroerende verhalen, lees je op omroepbrabant.nl/voedselbank

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.