Werkstraffen voor vijf supporters van Willem II voor belagen stewards Vitesse

18 december 2015 om 12:42
nl
Vijf supporters van Willem II zijn door de rechter in Arnhem veroordeeld tot werkstraffen variërend van vijftig tot tachtig uur. De vijf kregen de straffen voor het belagen van enkele Vitesse-stewards in januari 2013. Dit gebeurde voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen Vitesse en Willem II.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het ging mis toen een aantal supporters besloot tegen de stadionmuur te plassen. Toen ze hierop werden aangesproken door de stewards van de thuisclub reageerden de supporters uit Tilburg met geweld. De stewards werden geschopt, geslagen en geduwd. De vijf mannen die voor de rechter moesten verschijnen, hebben deelgenomen aan dit geweld.
Schadevergoeding betalen aan stewardDe straffen verschillen omdat de ene supporter meer geweld heeft gebruikt dan de ander. De een heeft daadwerkelijk geschopt of geslagen terwijl een ander alleen heeft geduwd bijvoorbeeld.
Behalve de taakstraffen moeten de vijf mannen ook een schadevergoeding betalen aan een van de stewards.
Eerder al veroordelingenEen zesde supporter werd op de zitting van 4 december vrijgesproken. In oktober werden in deze zelfde zaak al vier andere supporters van de Tilburgse club veroordeeld tot een taakstraf.
De rechtbank verwijt de supporters dat zij het plezier van andere mensen, waaronder ouders met vaak jonge kinderen, verpesten.
LEES OOK: Supportersvereniging Willem II ontkent slecht gedrag supporters bij Gelredome

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.