Ziekenhuis Amphia in Breda heeft financiering nieuwbouw rond

18 december 2015 om 14:22
nl
Ziekenhuis Amphia in Breda heeft de financiering voor de nieuwbouw van het ziekenhuis rond. Het ziekenhuis sluit een overeenkomst met ING, BNG Bank en Rabobank. De totale nieuwbouw van het ziekenhuis gaat 225 miljoen euro kosten. Als alles volgens plan loopt dan opent het nieuwe ziekenhuis aan de Molengracht in 2019 haar deuren.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Vanaf  dat moment zullen dagelijks zo’n 4200 patiënten gebruikmaken van de nieuwbouw. Met de nieuwbouw krijgt Amphia er straks 75.000 m2 bij. Samen met de bestaande zorglocatie aan de Molengracht ontstaat er een nieuw ziekenhuis van 128.000 m2.  Dat is eenderde minder dan de huidige oppervlakte van de gebouwen aan de Molengracht en de Langendijk. Van twee locaties naar één Doordat het totale zorgaanbod en de ondersteunende diensten niet langer op twee locaties in Breda worden aangeboden, wordt ruimte bespaard. De nieuwbouw biedt ruimte voor 572 eenpersoonskamers. In totaal heeft het ziekenhuis straks 22 operatiekamers.
Olof Suttorp, voorzitter van de Raad van Bestuur van Amphia is blij met de overeenkomst: “Met de financieringsovereenkomst geven de banken namelijk aan vertrouwen te hebben in de sterke positie van ons ziekenhuis binnen de gezondheidszorg in Nederland.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.