Duizend wietplanten gevonden in schuur in Vinkel: man (51) opgepakt - Omroep Brabant

Duizend wietplanten gevonden in schuur in Vinkel: man (51) opgepakt

18 december 2015 om 15:28
nl
In een schuur aan het Vinkeloord in Vinkel is donderdag een hennepstekkerij met ruim duizend planten gevonden. Een 51-jarige man uit het Gelderse Hedel is opgepakt vanwege betrokkenheid bij de drugsvondst.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Tijdens een controle in de buurt zagen agenten een bestelbus over het Vinkeloord rijden. Uit het politiesysteem bleek dat de APK van de bus was vervallen en het voertuig niet verzekerd was.
Proces-verbaalHierop gingen bij de agenten alle alarmbellen rinkelen. Ze volgden de bus naar de Fresia waar de bestuurder de bestelbus voor een huis parkeerde. Daar uitgestapt rook de politie een sterke wietgeur bij een nabijgelegen schuur.
Verder onderzoek in de schuur leidde naar een hennepstekkerij met in totaal 1263 plantjes. Deze planten werden geruimd. Tegen de 51-jarige verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.
Gevaar van onderwereldDe politie benadrukt in een verklaring het gevaar van de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. 'Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Dergelijke organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet', luiden de zorgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.