Video

KNVB-beker: Willem II mag niet treuren en FC Den Bosch wil eigen feestje bouwen tegen VVSB

18 december 2015 om 19:57
nl
Willem II wil de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Feyenoord van donderdagavond zo snel mogelijk achter zich laten. Volgens coach Jurgen Streppel is er geen tijd om te rouwen en hij wil van zijn spelers dan ook de focus meteen op de competitie. FC Den Bosch staat wel in de kwartfinale van de beker en treft thuis VVSB. De amateurs willen tweeduizend fans meenemen, maar daar steekt de Bossche club een stokje voor.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De trainer van Willem II is duidelijk, hij wil het eigenlijk niet meer over de bekerwedstrijd tegen Feyenoord hebben. De Tilburgse ploeg speelde goed, maar verloor in de Rotterdamse Kuip uiteindelijk in de slotfase van de verlenging met 2-1.
Pijnlijk, en daarom heeft Streppel zijn spelers gezegd dat er niet over gesproken dient te worden. "Normaal mag je 24 uur feest vieren, of in dit geval rouwen, maar daar is nu geen tijd voor."  
Coach Streppel kan goed acterenEn dat is ook wel begrijpelijk, want zondag wacht Willem II een belangrijke thuiswedstrijd. Roda JC komt op bezoek en drie punten zouden dan ook heel welkom zijn voor de Tilburgse ploeg. De coach van Willem II reageert dan ook theatraal als er toch naar de verloren bekerwedstrijd in Rotterdam wordt gevraagd. "We zitten in zak en as, ik denk dat we zondag maar niet gaan spelen. Het verlies tegen Feyenoord gaat zo lang door dreunen, we moeten er maar mee stoppen", zegt Streppel quasi snikkend.
'Belangrijk potje'De trainer kan met zijn act zo in Goede Tijden, Slechte Tijden. Streppel wil echter bereiken dat de focus bij zijn spelers en achterban zo snel mogelijk naar het duel tegen Roda JC gaat. Willem II heeft tot nu toe vijftien punten en dat moeten er meer worden. "Je hebt ongeveer 34 of 35 punten nodig om rechtstreeks in de eredivisie te blijven", zegt Streppel.
"Dat betekent dat drie punten voor de winterstop hartstikke welkom zijn. Maar Roda vecht ook, want we staan dicht bij elkaar. Een belangrijk potje dus."
'Thuis, thuis, thuis!'Bij FC Den Bosch was de stemming vrijdag opperbest. De ploeg haalde afgelopen week wel de kwartfinale van het bekertoernooi. Directeur Edward van Wonderen had donderdagavond met spanning de loting gevolgd. "Dat was een 'juichmoment'", zegt directeur Edward van Wonderen van FC Den Bosch. "Je ziet de balletjes weggaan en dan zit je echt zo van 'thuis, thuis thuis!'. En dan valt het eerste balletje met FC Den Bosch, daarna VVSB en dan ontploft je telefoon. Het is niet zo dat we denken dat we fluitend een ronde verder komen, maar het is wel een mooie loting."  
Niet meer dan 600 fans van VVSBMaar toch, de loting tegen de amateurs van VVSB maakt de kans op de halve finale levensgroot. Directeur Van Wonderen zal er in ieder geval alles aan doen om de randvoorwaarden optimaal te laten zijn. Het verzoek van VVSB om 2000 supporters mee te nemen naar Den Bosch heeft hij dan ook naast zich neergelegd.
"Ze hebben het bezoekersvak waar zeshonderd man in kan en dat lijkt me prima", zegt Van Wonderen. "We kunnen ons laten verleiden tot een hele tribune vol met supporters van VVSB, maar het is ons feestje. Daar ben ik heel eerlijk in."
PSV gaat voor de dubbelOok PSV heeft natuurlijk een plaats veroverd bij de laatste acht in het bekertoernooi. Met moeite werd afgelopen week Heracles aan de kant gezet. Tegenstander in de kwartfinale is FC Utrecht, thuis. Trainer Cocu neemt het duel zeer serieus, want hij is ambitieus. PSV moet dit dit seizoen voor de 'dubbel' gaan, het landskampioenschap en bekerwinst. "Er zullen meer clubs zijn met de ambitie om prijzen te winnen", zegt Cocu. "Want daar speel je uiteindelijk voor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.