Opvang vluchtelingen Kaatsheuvel: politie ‘in gesprek’ met mogelijke demonstranten

18 december 2015 om 18:38
nl
De politie houdt in aanloop naar de bewonersbijeenkomsten over de opvang van vluchtelingen op camping Droomgaard in Kaatsheuvel sociale media scherp in de gaten. Inmiddels is de politie ‘in gesprek’ met vier personen die opriepen om te komen protesteren tegen de komst van asielzoekers.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Drie personen reageerden op een besloten Facebook-account, de vierde persoon reageerde meerdere malen op de berichtgeving op de site van Omroep Brabant.
“We respecteren de vrijheid van meningsuiting, maar soms komen de reacties in het grijze gebied. Twee van de vier personen hebben we thuis bezocht. De derde hebben we telefonisch gesproken. De vierde hebben we nog niet gesproken”, vertelt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.
Niet strafbaarVolgens hem is het niet strafbaar om mensen op te roepen naar een bijeenkomst te komen. Van Hooijdonk: "Het gaat om de toonzetting. Waar houdt ‘oproepen’ op en waar begint ‘opruiing’. Van dat laatste was overigens geen sprake in dit geval.”
De bewonersbijeenkomsten over de opvang van vluchtelingen op camping Droomgaard in Kaatsheuvel staan vrijdagavond en maandagavond op de rol. In de loop van volgende week worden 1200 vluchtelingen verwacht in Kaatsheuvel.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.