Thuiszorgers TSN krijgen deze maand salaris

18 december 2015 om 18:41
nl
De 12.000 medewerkers van TSN Thuiszorg krijgen deze maand gewoon hun salaris en eindejaarsuitkering. Het bedrijf kreeg onlangs uitstel van betaling. Dat het desondanks kan betalen, is 'mede te danken aan de vele gemeenten die versneld hun openstaande rekeningen hebben betaald', liet TSN vrijdag weten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Begin december luidden ruim vijftig zorgbedrijven, waaronder Zorggroep Elde (Boxtel), ZuidZorg (Veldhoven) en BrabantZorg (Oss) via een open brief de noodklok vanwege het dreigende massaontslag bij TSN Thuiszorg.
Al jaren verliesTSN is het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland en biedt zorg aan meer dan 40.000 mensen. TSN lijdt al jaren verlies. Dat komt volgens het bestuur door gemeenten - die te weinig voor de zorg betalen - en door medewerkers die een te hoog salaris verdienen.
TSN verlaagde daarom de lonen van de thuiszorgers. Die stapten naar de rechter en wonnen. TSN voert het vonnis echter nog niet uit. De curatoren zeggen dat ze eerst willen kijken of er wel toekomst is voor TSN.  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten had haar leden al opgeroepen om de TSN-rekeningen snel te betalen. Dat moest voorkomen dat de zorg in gevaar zou komen.   Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, die eerder al toezeggingen aan TSN deed, laat weten dat hij voor alle betrokkenen blij is dat 'deze zekerheid voor de kerst gegeven kan worden'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.