Matwé Middelkoop verrast Jesse Huta Galung tijdens NK tennis, ook Tim van Terheijden door

18 december 2015 om 19:11
nl
Matwé Middelkoop heeft vrijdag tamelijk verrassend de halve finale bereikt van het NK tennis in Rotterdam. De 32-jarige Bredanaar won in twee sets van de als vierde geplaatste Jesse Huta Galung. Het duel eindigde in 6-4 en 6-3.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Middelkoop was op alle fronten beter dan Huta Galung, die toch heel wat hoger staat op de wereldranglijst. Middelkoop treft zaterdag in de halve finales Jasper Smit.
Ook Tim van Terheijden uit Bergen op Zoom bereikte de laatste vier. Hij was met 5-7, 7-6 en 6-3 te sterk voor Yannick Zenden. Van Terheijden moet het zaterdag opnemen tegen de als eerste geplaatste Robin Haase.
DubbelspelIn het dubbelspel was er geen succes voor Van Terheijden. Hij verloor in de halve finale, met Jesse Timmermans, van het als tweede geplaatste koppel Sander Arends/Niels Lootsma. Arends en Lootsma wonnen de eerste set met 6-3, Van Terheijden en Timmermans wonnen de tweede set met dezelfde cijfers en de beslissende derde set eindigde in 8-10.
Middelkoop bereikte wél de dubbelfinale, via een 6-1 en 6-2 zege die hij met Wesley Koolhof boekte op Kevin Boelhouwer en Stefan de Jong.
Kalyuzhnaya verliestIn het vrouwentoernooi werd Olga Kalyuzhnaya uitgeschakeld. De routinier uit Berlicum moest in de kwartfinale haar meerdere erkennen in de als eerste geplaatste Kiki Bertens. Bertens won de eerste en tweede set met 6-3.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.