Container nog maar één keer per vier weken opgehaald, inwoners Veghel boos over voornemen gemeente - Omroep Brabant

Container nog maar één keer per vier weken opgehaald, inwoners Veghel boos over voornemen gemeente

18 december 2015 om 19:55
nl
Inwoners van Veghel zijn boos. De gemeente is van plan de grijze afvalcontainers in het nieuwe jaar nog maar om de vier weken te legen. Nu gebeurt dit nog een keer in de twee weken. "Veel inwoners zien dit totaal niet zitten", laat John Janssen weten. "Ik krijg al berichten dat ze huisvuil op de stoep van het gemeentehuis willen leggen."
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Janssen is een Facebookpagina gestart waar mensen kunnen klagen over het voornemen van de gemeente. Hij hoopt een gesprek te kunnen regelen met de verantwoordelijk wethouder.
'Kliko loopt zelf weg'"Wat gaan mensen doen? Die gooien hun volle vuilniszak ergens in een plantsoen. Zo zijn ze het ook kwijt en scheelt weer in de kosten. Veghel wordt er echt niet beter van", meent Jenny Kolt. "Misschien zou ik het best wel een paar keer halen, één keer per maand", reageert Carla van de Sanden. "Maar wat te denken in de zomer... Dan loopt de kliko automatisch weg."
Wendy de Kort ziet ook voordelen van het voornemen van de gemeente: "Misschien gaan mensen nu kritischer worden met wat ze allemaal in de grijze kliko gooien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.