Video

'Het is gewoon een schande' dat Helmond Sport niet wint van FC Oss

18 december 2015 om 22:55 • Aangepast 21 november 2020 om 13:59
nl
Kansen genoeg in de wedstrijd tussen FC Oss en Helmond Sport. Vooral Helmond Sport kreeg heel veel mogelijkheden om te scoren. Maar omdat de meeste van die mogelijkheden verprutst werden, werd het 'maar' 2-2.
Profielfoto van
Geschreven door

De teleurstelling was groot bij Helmond Sport. "Het is helemaal onze eigen schuld", besefte speler Roel van de Sande.

Wachten op privacy instellingen...

Veel kansen Al die kansen zorgden er wel voor dat FC Oss - Helmond Sport bij vlagen een vermakelijke wedstrijd werd. Vooral Helmond Sport liet voorin zo af en toe leuke dingen zien. Probleem voor de Helmonders was echter, niet voor het eerst dit seizoen, dat kansen creëren niet hetzelfde is als kansen benutten. Helmond kwam na een paar gemiste kansen nog wel op voorsprong. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Yannick Cortie, die goed binnenschoot.
FC Oss was voor rust een stuk effectiever. De eerste mogelijkheid was meteen raak. Felitciano Zschüsschen was met een leep puntertje de gevierde man.
Via de keeperDe tweede treffer van FC Oss vlak daarna was er eentje die Helmond-keeper Wouter van der Steen niet snel zal vergeten. Fatih Kamaci haalde uit vanaf zo’n 25 meter. Hij raakte de paal, maar via de rug van de ongelukkige doelman rolde de bal vervolgens over de doellijn. "Hij zat er goed in', lachte de doelpuntenmaker.
Dat FC Oss met een 2-1 voorsprong ging rusten, had Helmond Sport puur aan zichzelf te danken. Vooral Gyrano Kerk en Roel van de Sande hadden het vizier absoluut niet op scherp staan. "We konden tien keer vrij voor de keeper op goal schieten", concludeerde Van de Sande terecht.
Toch gelijkNa rust ging het aanvankelijk precies hetzelfde. Maar de zoveelste kans voor de Helmonders leverde dan toch de gelijkmaker op. Mounir el Allouchi knikte binnen.
Uiteraard miste Helmond Sport ook na de gelijkmaker nog tal van mogelijkheden. En ook Oss werd plots een stuk minder effectief. Zo bleef het dus bij 2-2. "Dat wij hier niet winnen is gewoon een schande", vatte Roel van de Sande de wedstrijd samen.

Wachten op privacy instellingen...

Geëmotioneerde Jan van DijkCoach Jan van Dijk van Helmond Sport was na afloop zichtbaar geëmotioneerd. “Ik ben sprakeloos. We hebben 20, 21 doelpogingen gehad, waarvan een stuk of acht kansen. Maar je maakt ze niet. That’s it.”
“Ik ben helemaal stuk. Dat is niet zo gek, toch? Als je zo’n wedstrijd speelt en je verliest hier twee punten. Dan heb ik daar niet zoveel op te zeggen. Het is dramatisch dat we niet één goal meer maken dan de tegenstander."
Geen felicitatiesDe trainer van FC Oss, Reinier Robbemond, wilde niet gefeliciteerd worden met het onterechte punt dat zijn ploeg overhield aan de wedstrijd. "Ik ben niet tevreden over de manier waarop we hier gespeeld hebben. Dan moet je uiteindelijk tevreden zijn met een punt dat niet terecht is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.