Omwonenden vakantiepark Droomgaard Kaatsheuvel willen keiharde garantie dat asielopvang tijdelijk is

18 december 2015 om 23:12
nl
De opvang van 1200 asielzoekers in vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel mag geen dag langer duren dan tot 1 april volgend jaar. Dat eisten omwonenden vrijdagavond op een besloten informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Kaatsheuvel. De gemeente zegt dat het om tijdelijke opvang gaat, maar veel mensen vertrouwen dat niet.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Voor de besloten bijeenkomst in het gloednieuwe gemeentehuis in Kaatsheuvel waren strenge regels. Alleen mensen die waren aangemeld en zich konden legitimeren, kwamen binnen.
HandgemeenTwee jongemannen die tevergeefs binnen probeerden te komen, lieten het er niet bij zitten en gingen in discussie. Verder verliep de bijeenkomst, die door enkele tientallen mensen werd bezocht, rustig. Wel was er opvallend veel politie en beveiliging op de been.
PolenVeel mensen maken zich zorgen over het groot aantal asielzoekers. Op het vakantiepark wonen ook al achthonderd Polen, die volgens de buurt voor erg veel problemen zorgen.
Steef Blok, die eigenaar is van het naastgelegen vakantiepark Duinlust, denkt dat de komst van 1200 asielzoekers de nekslag voor zijn bedrijf wordt. Volgens hem worden zijn bezoekers al veelvuldig lastig gevallen door dronken Polen.
Maandagavond is er een tweede informatiebijeenkomst over de komst van 1200 asielzoekers. Die is dan openbaar en voor alle inwoners van Kaatsheuvel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.