Video

Syrische vluchtelingen beleven droombruiloft in Tilburg

19 december 2015 om 11:57
nl
Na twee weken voorbereiden, was het vrijdag dan zo ver, de Syrische vluchtelingen Salah Ibesh en Berivan Rasheed beleefden in Tilburg hun droombruiloft. De afgelopen weken kwamen heel veel Tilburgers in actie om het koppel een knalfeest te bezorgen. En dat is gelukt. Het koppel straalde de hele avond en de liefde hing duidelijk in de lucht.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Salah en Berivan zijn inmiddels iets meer dan twee maanden in Nederland. Ze vluchtten weg uit Syrië en maakten via Turkije de oversteek naar Europa. In Turkije trouwden ze, omdat zo'n tocht op die manier eenvoudiger te regelen is. Erg romantisch was het alleen niet.
Mooie avondMaar deze avond spatte de romantiek van het koppel af. Zodra Berivan binnen komt lopen in haar jurk kan Salah zijn ogen niet van zijn vrouw afhouden. "Ze zag er zo mooi uit", vertelt hij achteraf stralend. "Als een prinses."
Berivan straalt ook van oor tot oor. Vanaf dat ze binnen komt lopen in haar jurk tot het aansnijden van de taart. De brede glimlach verdwijnt niet van haar gezicht. "Het is geweldig", vertelt ze. "We willen iedereen bedanken."
Tilburg in actieZe heeft het over de vele Tilburgers die de afgelopen weken in de bres sprongen voor het jonge koppel. Een vrijwilligster maakte de taart, de Beekse Bergen wierp zich op als feestlocatie, de Tilburgse edelsmid Ro-Nalt Schrauwen bood aan de ringen te sponsoren en zo gaat de lijst met vrijwilligers nog wel even door.  
Maar de persoon aan wie ze deze avond het meest te danken hebben is Sara van den Brink. De Tilburgse doet vrijwilligerswerk in het opvanghuis en hoorde het verhaal van het jonge koppel. Ze besloot actie te ondernemen en een droombruiloft te organiseren. Voor haar is het fijn om te zien dat het koppel geniet. "Er valt een last van mijn schouders", vertelt ze. "Het is een leuke avond en we genieten allemaal."
Trots op TilburgOngeveer tweehonderd gasten waren uitgenodigd op het feest. Mensen uit de opvang, buurtbewoners en vrijwilligers vierden mee met het jonge koppel. Voor de meeste buurtbewoners was het ook een bijzondere avond. "Ik ben nog nooit op een Syrische bruiloft geweest", vertelt een buurtbewoonster. "Ik vind het helemaal geweldig om hier te zijn. Een andere gast vertelt trots te zijn dat deze avond in zo'n korte tijd tot stand is gekomen. "Ik ben een rasechte Tilburger en ben nu nog trotser om een rasechte Tilburger te zijn", vult ze aan.
Zodra de ceremonie voorbij is en de trouwfoto's zijn geschoten is het tijd voor het feest. Het koppel heeft er zin in. "Nu is het tijd voor een feestje", zegt Salah als de laatste foto is genomen. "We gaan naar onze gasten en feesten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.