Michael van Gerwen heeft grote moeite met René Eidams in eerste ronde WK darts

19 december 2015 om 00:50
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde heeft vrijdagavond in de eerste ronde van het WK darts gewonnen van Duitser Rene Eidams. 'Mighty Mike' moest diep gaan voor de overwinning.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

In de 'Ally Pally' in Londen kwam Van Gerwen op een comfortabele 2-0 voorsprong in sets. Een gemakkelijke overwinning leek aanstaande, maar Eidams knokte zich uitstekend terug.
ComebackDe Duitser kwam terug in de wedstrijd door de derde en vierde set te winnen (met 1-3 en 0-3), waardoor Van Gerwen ineens wankelde.
De wereldkampioen van 2014 wist in de zenuwslopende vijfde set echter een enorme sensatie te voorkomen in het volgepakte Alexandra Palace, door in de verlenging met 4-2 te winnen.
"Ik moet goed in de spiegel kijken, want ik mag nooit in deze positie komen", zei Van Gerwen bij RTL7. "Zenuwachtig werd ik niet, anders had ik ook niet twee van zulke legs op het einde kunnen gooien. Maar ik moest wel even gas geven, anders was het al vroeg Kerstmis voor mij geweest. Nu zit ik er nog steeds in."
TopfavorietDe Engelse bookmakers gaven vooraf geen cent voor de kansen van Eidams, die eerder op de dag in de kwalificatieronde Thanawat Gaweenuntawong uit Thailand had verslagen met een moeizaam gemiddelde van 69,25. Iedereen rekende op een simpele overwinning van Van Gerwen, die al maandenlang in topvorm verkeert en het ene na het andere toernooi wint.
De grote favoriet voor de wereldtitel beleefde een vliegende start door de eerste zes legs allemaal te winnen. Van Gerwen werd daarna tot ieders verrassing echter ineens overvleugeld door de Duitser, die alles raak gooide, indruk maakte met een 122- en 103-finish en de topfavoriet in grote problemen bracht.
VerlengingIn de vijfde set kwam Van Gerwen twee keer op voorsprong, maar steeds trok de Duitser de stand weer gelijk. Bij 2-2 was een verlenging (twee legs verschil) noodzakelijk. Daarin liet 'Mighty Mike' toch weer zijn klasse zien. Met een 90-finish plaatste hij zich alsnog voor de volgende ronde

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.