Shell-baas Ben van Beurden (57) uit Roosendaal op twee na invloedrijkste Nederlander

19 december 2015 om 08:19
nl
Ben van Beurden, bestuursvoorzitter van Shell, is de op twee na invloedrijkste Nederlander. De 57-jarige Roosendaler moet Hans Wijers en CDA-senator Niek Jan van Kesteren voor zich dulden in de jaarlijkse lijst van de Volkskrant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Volkskrant noemt Van Beurden de baas van ‘veruit het machtigste bedrijf van Nederland'. De in Delft opgeleide chemisch ingenineur had tot zijn benoeming bij Shell niet eens een account op LinkedIn, weet het dagblad. “Niettemin was hij toen al de hoogste baas van 'downstream' (raffinage en distributie), een van de belangrijke pijlers van de oliemultinational.”
Van Beurden begon zijn loopbaan eind jaren tachtig als assistent-afdelingschef van de oplosmiddelenfabriek in Pernis, waarna een lange internationale loopbaan volgde in Maleisië, Houston, Mexico en Londen bij zowel technische als commerciële functies.
LijstDe hoogst genoteerde vrouw op de lijst is econoom Laura van Geest, de directeur van het Centraal Planbureau. Zij staat op de elfde plaats. Ook de hoogste nieuwkomer op de lijst is een vrouw. Marjan van Loon, de nieuwe president-directeur van Shell Nederland, maakt haar intrede op de 23e plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.