Luchtsporter Arend van Randen (49) overleden na ongeluk tijdens World Air Games in Dubai

19 december 2015 om 09:45
nl
Luchtsporter Arend van Randen (49) uit Waalre die vorige week ernstig gewond raakte bij een ongeluk tijdens de World Air Games in Dubai, is overleden aan zijn verwondingen. Dat bevestigt Bosschenaar Marc Lammers.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Van Randen, oprichter van trainingsbureau Arpa in Veldhoven, nam aan de wedstrijd voor recreatieve vliegers deel met een zogeheten gyrocopter, een eenpersoons helikopter.
'Mooie, inspirerende coach'Vlak voor het bereiken van de finish ging het mis. Zijn toestel stortte van enkele tientallen meters hoogte loodrecht in zee. “Gecondoleerd en veel sterkte voor de familie, teamleden en vrienden. Nog nooit zo'n mooie inspirerende coach gezien", meldt Lammers.
Duikers haalden Van Randen na de crash uit het water, reanimeerden hem en brachten hem naar het ziekenhuis. Sindsdien werd hij kunstmatig in coma gehouden. Donderdag werd hij overgebracht van Dubai naar Eindhoven, waar hij vrijdag overleed.Energieke vliegerVoorzitter Ronald Schnitker van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart typeert Van Randen als een 'energieke vlieger'. "Hij genoot met volle teugen van zijn deelname aan de World Air Games in Dubai. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kinderen. Wij wensen de familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies.”
De Air Games bestaan uit verschillende onderdelen zoals zweefvliegen, paragliden en parachutespringen. De Nederlandse delegatie bestaat uit zo'n 25 Nederlanders, onder wie enkele gyrocoptervliegers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.