Video

Spectaculaire en heftige 'filmachtervolging' A2: verdachten zijn twintigers uit Nieuwegein

19 december 2015 om 12:49
nl
De verdachten die vrijdagavond werden gepakt na een spectaculaire en heftige achtervolging over de A2, komen uit Nieuwegein (Utrecht). Het gaat om drie mannen van 20, 22 en 23 jaar oud. Zij zitten vast voor verder onderzoek.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Honderden weggebruikers waren getuige van de wilde politieachtervolging die vrijdagavond laat eindigde op de A2 tussen Boxtel en Best. Tientallen politieauto's maakten jacht op een Opel Astra die zonder licht reed. Daarbij assisteerden twee politiehelikopters met zoeklichten.
'Het leek wel een film'De politie meldt zaterdag dat de mannen werden betrapt bij een inbraak in een huis aan de Berkenstraat in Uitgeest. Toegesnelde politieagenten zagen de inbrekers in een auto rijden over de A9. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en ging er in volle vaart vandoor.
De achtervolging trok over de A9 en de A2 richting Utrecht en Brabant. “Het leek wel een film. Ineens reed een Opel Astra zonder licht voorbij, met een hoop politieauto’s en motoren in de achtervolging”, vertelde ooggetuige Bart Gooskens aan Omroep Brabant.
AangifteDe bewoner van het huis waar werd ingebroken heeft aangifte tegen het drietal gedaan. Het is nog onbekend wat en of er buit is gemaakt. Op de Wiekenlaan in het Noord-Hollandse Uitgeest was ook ingebroken. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide inbraken.[YouTube:body:https://youtu.be/6XbJePjayvI][YouTube:https://youtu.be/gGZ4f4nNzJU]
Reactie politieEen politiewoordvoerder vindt niet dat er te groot is ingezet om de inbrekers op te pakken. "We willen boeven vangen", zegt een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.